Marokkolaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
Vuosien saatossa monet kansat ovat jättäneet jälkensä Marokon ruokakulttuuriin. Marokkolainen keittiö on saanut vaikutteita Lähi-idästä, Välimeren maista ja Afrikasta.

Raaka-aineet
Marokkolaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€7.65
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Lihapullat
Jauheliha, nauta
/kg
0.5 kg
0%
Broilerinjauheliha
/kg
0.6 kg
0%
Risottoriisi
/kg
0.4 kg
0%
Knorr Valkosipuli Puré Professional 750g
/kg
0.03 kg
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Kananmuna
/kg
0.06 kg
0%
Kaneli, jauhettu
/kg
0.0 kg
0%
Korianteri, jauhettu
/kg
0.0 kg
0%
Suola
/kg
0.01 kg
0%
Mustapippuri, rouhittu
/kg
0.0 kg
0%
Knorr Savuchili Puré Professional 750g
/kg
0.02 kg
0%

Vesi
/l
0.0 l
0%
Tomaattikastike:
Flora Aromiöljy 2,4 L
/l
0.02 l
0%
Sipuli
/kg
0.11 kg
0%
Juustokumina
/kg
0.0 kg
0%
Knorr Tomatino 3 kg
/kg
1.0 kg
0%

Knorr Kanafondi, tiiviste 1 L /50 L
/l
0.03 l
0%

Points
Sinappi: ei
Seesaminsiemen: ei
Sitruunamehu
/l
0.02 l
0%
Kananmuna
/kg
0.0 kg
0%
Vesi
/l
0.1 l
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Lihapullat
-
Jauheliha, nauta 0.5 kg
-
Broilerinjauheliha 0.6 kg
-
Risottoriisi 0.4 kg
-
Kananmuna 0.06 kg
-
Kaneli, jauhettu
-
Korianteri, jauhettu
-
Suola 0.01 kg
-
Mustapippuri, rouhittu
-
Vesi
Tomaattikastike:
-
Flora Aromiöljy 2,4 L 0.02 l
-
Sipuli 0.11 kg
-
Juustokumina
-
Sitruunamehu 0.02 l
-
Kananmuna
-
Vesi 0.1 l
Valmistus
-
Lihapullat
- Sekoita jauheliha, keitetty riisi, maustepyreet, kananmuna, vesi ja kuivat mausteet tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista ne kypsiksi +170 C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.
-
Tomaattikastike:
3. Tomaattikastike: Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää maustepyreet ja kuivat mausteet.
4. Lisää Tomatino, kanafondi tiiviste ja vesi. Kiehautaja anna hautua miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
5.Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Suurusta tarvittaessa Maizenalla.
6. Kaada kastike lihapullien päälle ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.