Marokkolaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
Vuosien saatossa monet kansat ovat jättäneet jälkensä Marokon ruokakulttuuriin. Marokkolainen keittiö on saanut vaikutteita Lähi-idästä, Välimeren maista ja Afrikasta.

Raaka-aineet
Marokkolaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
−
+
€7.65
Lihapullat
Jauheliha, nauta
/kg
0.5 kg
0%
Broilerinjauheliha
/kg
0.6 kg
0%
Risottoriisi
/kg
0.4 kg
0%
Knorr Valkosipuli Puré Professional 750g
/kg
0.03 kg
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Kananmuna
/kg
0.06 kg
0%
Kaneli, jauhettu
/kg
0.0 kg
0%
Korianteri, jauhettu
/kg
0.0 kg
0%
Suola
/kg
0.01 kg
0%
Mustapippuri, rouhittu
/kg
0.0 kg
0%
Knorr Savuchili Puré Professional 750g
/kg
0.02 kg
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Vesi
/l
0.0 l
0%
Tomaattikastike:
Flora Aromiöljy 2,4 L
/l
0.02 l
0%
Sipuli
/kg
0.11 kg
0%
Juustokumina
/kg
0.0 kg
0%
Knorr Tomatino 3 kg
/kg
1.0 kg
0%

Points
Laktoosi: ei
Maito/maitoproteiini: ei
Knorr Kanafondi, tiiviste 1 L/50 L
/l
0.03 l
0%

Points
Sinappi: ei
Seesaminsiemen: ei
Sitruunamehu
/l
0.02 l
0%
Kananmuna
/kg
0.0 kg
0%
Vesi
/l
0.1 l
0%
/
Lihapullat
-
Jauheliha, nauta 0.5 kg
-
Broilerinjauheliha 0.6 kg
-
Risottoriisi 0.4 kg
-
Kananmuna 0.06 kg
-
Kaneli, jauhettu
-
Korianteri, jauhettu
-
Suola 0.01 kg
-
Mustapippuri, rouhittu
-
Vesi
Tomaattikastike:
-
Flora Aromiöljy 2,4 L 0.02 l
-
Sipuli 0.11 kg
-
Juustokumina
-
Sitruunamehu 0.02 l
-
Kananmuna
-
Vesi 0.1 l
Valmistus
-
Lihapullat
- Sekoita jauheliha, keitetty riisi, maustepyreet, kananmuna, vesi ja kuivat mausteet tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista ne kypsiksi +170 C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.
-
Tomaattikastike:
3. Tomaattikastike: Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää maustepyreet ja kuivat mausteet.
4. Lisää Tomatino, kanafondi tiiviste ja vesi. Kiehautaja anna hautua miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
5.Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Suurusta tarvittaessa Maizenalla.
6. Kaada kastike lihapullien päälle ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.