Menu

Raaka-aineet

+

Savustettu Makrilliliemi

  • Savustetun makrillin ruodot 3.0 kpl
  • Kuivatut shiitakesienet 5.0 kpl
  • Kombu 1.0 kpl
  • Vesi 2.0 l

Kanaliemi

  • Paahdetut kanan siivet 2.0 kg
  • Paahdetut sipulit 2.0 kpl
  • Valkosipulinkynnet 10.0 kpl
  • Paahdettu inkivääri 100.0 g
  • Kuivatut shiitakesienet 20.0 g
  • Vaalea soijakastike 100.0 ml
  • Tumma miso 50.0 g
  • Gochujang 20.0 g
  • Vesi 6.0 l

Liemi ( per annos)

Ramen-munat

  • Munat (keskikokoiset, 60 g) 10.0 kpl
  • Mirin (Riisiviinietikka) 150.0 ml
  • Vaalea soijakastike 150.0 ml
  • Tumma soijakastike 30.0 g

Kana Char Siu

Tarjoilu

  • ohjeet näet oikealla

Tämä rohkea ja maukas ramen-annos sisältää kerroksellisen liemen, joka on valmistettu paahdetusta kanaliemestä ja savustetusta makrilliliemestä inspiroituna japanilaisesta dashista. Nuudelit koristellaan tuoreella pinaatilla, porkkanalla, kevätsipulilla, pehmeäksi keitetyllä munalla ja murealla char siu -kanalla, joka on marinoitu yön yli soijassa, valkosipulissa, inkiväärissä ja hoisin-kastikkeessa.

...

Valmistus

  1. Savustettu Makrilliliemi

    • Laita savustetun kalan ruodot kylmään veteen.
    • Lisää sienet ja kombu.
    • Kiehauta ja anna hautua 45-60 minuuttia.
    • Siivilöi liemi.
  2. Kanaliemi

    • Laita kaikki ainekset suureen kattilaan ja lisää kylmää vettä.
    • Kiehauta ja hauduta vähintään 3-4 tuntia.
    • Siivilöi liemi ja keitä kasaan 3-4 litraan.
    • Lisää Knorr-kanaliemijauhetta maun mukaan, jotta kanaliemi saa lisää makua.
    • Lisää tarvittaessa suolaa tai vaaleaa soijakastiketta.
    • Jos haluat tulisempaa, voit lisätä enemmän gochujangia.
  3. Liemi ( per annos)

    • Yhdistä molemmat liemet ja sekoita kuuma liemi majoneesin kanssa nopeasti.
    • Älä anna kiehua enää.
    • Sekoita vispilällä tai käytä sauvasekoitinta.
  4. Ramen-munat

    • Kiehauta vesi.
    • Kun vesi kiehuu, lisää munat kattilaan.
    • Keitä 6 minuuttia.
    • Ota munat vedestä ja laita jääveteen.
    • Jäähdytä ja kuori.
    • Sekoita mirin ja soijakastikkeet pienessä kulhossa, lisää munat ja anna marinoitua vähintään 3 tuntia, mutta mieluiten yön yli. Säilytä jääkaapissa.
    • Ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua ja leikkaa puoliksi.
  5. Kana Char Siu

    • Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää kana. Marinoi yön yli.
    • Marinoimisen jälkeen aseta kana talouspaperille.
    • Grillaa kana kypsäksi.
    • Leikkaa kana viipaleiksi ja aseta ramenin päälle.
  6. Tarjoilu

    • Jaa liemi tasaisesti kulhoihin ja nuudeleihin.
    • Lisää ramenin päälle viipaloitu char siu -kana, ramen-munat, shiitake, paahdettu vauhtimaissi, raastettu porkkana, pinaatinlehdet ja kevätsipulit.
    • Pirskota ramenin päälle rapeaa chiliöljyä.
    • Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja togarashia ja aseta nori-arkki kulhon reunalle.
    • Lisää päälle mikroyrttejä.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu