Maissi chawanmushi, ruskistettua voita ja marinoitua kirjolohenmätiä
Suomen Bocuse d´Or edustaja Johan Kurkela valmistaa Chawanmushin eli japanilaisen suolaisen munavanukkaan. Chawanmushin pohjassa käytetään Knorr Professional KANAFONDia josta saadaan munavanukkaaseen täyteläinen maku. Hienostunut soijakastikkeella ja mirinillä marinoitu kirjolohen mäti täydentää kaunista annosta.

Raaka-aineet
Maissi chawanmushi, ruskistettua voita ja marinoitua kirjolohenmätiä
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€103506.008
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Maissiliemi
Maissi
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Kanafondi 1 L
/ml
300.0 ml
0%

Vesi
/ml
100.0 ml
0%
Chawanmushi
Maissiliemi
/g
300.0 g
0%
Kananmuna
/kpl
2.0 kpl
0%
Soijakastike
/g
15.0 g
0%
Mirin (Riisiviinietikka)
/g
15.0 g
0%
Suola
/g
2.0 g
0%
Marinoitu kirjolohen mäti
Kirjolohenmäti
/g
80.0 g
0%
Mirin (Riisiviinietikka)
/g
20.0 g
0%
Soijakastike
/g
20.0 g
0%
Haudutettu Kombu levä
Kombu
/n/a
20.0 n/a
0%
Vesi
/ml
20.0 ml
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Maissiliemi
-
Maissi 300.0 g
-
Vesi 100.0 ml
Chawanmushi
-
Maissiliemi 300.0 g
-
Kananmuna 2.0 kpl
-
Soijakastike 15.0 g
-
Mirin (Riisiviinietikka) 15.0 g
-
Suola 2.0 g
Marinoitu kirjolohen mäti
-
Kirjolohenmäti 80.0 g
-
Mirin (Riisiviinietikka) 20.0 g
-
Soijakastike 20.0 g
Haudutettu Kombu levä
-
Kombu 20.0 n/a
-
Vesi 20.0 ml
Valmistus
-
Maissiliemi
Kiehauta kaikki raaka-aineet kattilassa, siirrä pois levyltä ja anna maustua 30min. siivilöi. -
Chawanmushi
Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi massa annoskulhoihin. Peitä kulhot kelmulla ja kypsennä höyrykorissa 25min tai kunnes vanukas on hyytynyt. -
Marinoitu kirjolohen mäti
Huuhtele mäti hellästi kylmällä vedellä kunnes vesi on kirkasta. Valuta mäti ja yhdistä astiassa mirinin ja soijan kanssa. Anna maustua vähintään 2h. Siivilöi neste pois ennen tarjoilua. -
Haudutettu Kombu levä
Vakumoi kombu ja vesi vakuumipussiin. Kypsennä 100c höyryuunissa 20min, Jäähdytä ja leikkaa muotoon. -
Lisäksi
ruskistettua voitapaahdettua maissiafenkolin kukkia