Menu

Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

+

Linnunmaksa mousse

  • Salottisipuli 25.0 g
  • Timjaminoksa 5.0 kpl
  • Portviini 30.0 ml
  • Madeira 40.0 ml
  • Brandy 10.0 ml
  • Sherryviinietikka 5.0 ml
  • Liivatelehti 2.0 g
  • Broilerin maksa 60.0 g
  • Hanhenmaksa 50.0 g
  • Suola 5.0 g
  • Voi 70.0 g
  • Kananmuna 60.0 g

Briossi

  • Täysmaito 500.0 ml
  • Hiiva 15.0 g
  • Vehnäjauho 500.0 g
  • Suola 15.0 g
  • Kananmuna 6.0 kpl
  • Voi 350.0 g
  • Sokeri 30.0 g

Kirsikkahilloke

  • Kirsikka, pakaste 200.0 g
  • Hillosokeri 100.0 g
  • Balsamiviinietikka 10.0 ml
  1. Linnunmaksa mousse

    • Hienonna salotti. Laita sipulit, timjami, alkoholit ja viinietikka kattilaan. Keitä kasaan miedolla lämmöllä kunnes neste on miltei hävinnyt. Poimi timjamin oksat pois. Lisää liotettu liivate. 
    • Sekoita pystyblenderissä sileäksi kananmunan kanssa. Paseeraa tiheän kastikesiivilän läpi. Sulata voi. Sekoita sulatettu voi ja maksat pystyblenderissä sileäksi. Paseeraa kastikesiivilän läpi. Yhdistä kaksi massaa ja lisää suola.
    • Laita massa matalareunaiseen 1/6 GN vuokaan ja kelmuta hyvin niin ettei ilmaa pääse sisälle. Kypsennä uunissa 65 astetta höyry kunnes sisälämpö 64 astetta. Jäähdytä.
  2. Briossi

    • Sekoita yleiskoneen kulhoon kylmä maito ja hiiva.Sekoita jauhot ja suola maidon joukkoon. Lisää munat yksi kerrallaan. Vatkaa hitaasti taikinakoukulla viisi minuuttia. Sekoita vielä keskiteholla 10 minuuttia.
    • Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita huolellisesti. Lisää voisokeri seos pieninä paloina taikinan joukkoon kunnes sileää. Nosta nopeutta ja vatkaa 6 – 10 minuuttia niin että taikina elastista ja kiiltävää. 
    • Laita liina päälle ja anna kohota 24 asteessa kaksi tuntia. 
    • Ota taikina pois kulhosta ja vaivaa käsin muutaman kerran. Jätä kylmään kohoamaan 12 tunniksi.
    • Muotoile taikina vuokaan ja voitele. Anna kohota huoneenlämmössä puolitoista tuntia. 
    • Paista 200 astetta 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 170 astetta ja paista vielä 30 minuuttia. 
    •  Paiston jälkeen anna jäähtyä vuoassa viisi minuuttia ja nosta ritilälle vähintään tunniksi jäähtymään.
  3. Kirsikkahilloke

    • Kuumenna kattila ja possauta etikat kattilaan.
    • Lisää kirsikat ja sokeri, keitä hilloksi
    • Jäähdytä