Menu

Raaka-aineet

+

Pohja

  • Vehnäjauho 0.2 kg
  • Vesi 0.2 l
  • Flora Aromiöljy 2,4 L 0.1 l
  • Suola 3.0 g

Marinadi

  • Flora Aromiöljy 2,4 L 15.0 ml
  • Balsamiviinietikka 15.0 ml
  • Sokeri 5.0 g
  • punasipuli 0.1 kg
  • Suola 2.0 g

Täyte

  • Crème Bonjour Mustapippuri Laktoositon tuorejuusto 1,5 kg 0.2 kg
  • Kesäkurpitsa 0.3 kg
  • Rucolasalaatti
  • Oliiviöljy
  • Mustapippuri, rouhittu

Flammkuchen tarkoittaa suoraan käännettynä "liekkipiirakkaa". Se on pitsan kaltainen, erittäin ohut- ja rapeapohjainen piiras, jonka täytteenä on käytetty ranskankermaa ja savustettua sianlihaa sekä sipulia. Tässä kasvismuunnelma perinteisestä versiosta.

...

Valmistus

  1. Pohja

    • Valmista ensin taikina. Sekoita kaikki ainekset ja puolet öljystä keskenään ja vaivaa taikinaksi. Taikinan tulee olla kosteahkoa, muttei saa tarttua käsiin kiinni. Voitele taikinapallo lopulla öljyllä, kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin vetäytymään tunniksi.
  2. Marinadi

    • Kuori ja viipaloi punasipuli.
    • Mittaa kattilaan marinadin ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää punasipuliviipaleet ja anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja peitä kelmulla. Jäähdytä.
  3. Täyte

    • Kauli taikina vehnäjauhojen avulla ohueksi pitkulaiseksi levyksi ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle reilusti Creme Bonjour Pippuria. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi pitkiksi viipaleiksi juustohöylän avulla ja levitä viipaleet tuorejuuston päälle. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Paista flammkuchenia 250 asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia, kunnes pohja on kypsää ja kauniin väristä - reunat saavat tummua kunnolla, mutta varo polttamasta.
    • Levitä valmiin flamkuchenin päälle marinoidut punasipulit ja reilusti tuoretta rucolaa. Viimeistele oliiviöljyllä ja ripauksella pippuria.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu