Menu

Raaka-aineet

+

Briossi

  • Täysmaito 500.0 ml
  • Hiiva 40.0 n/a
  • Vehnäjauho 700.0 n/a
  • Sokeri 40.0 g
  • Suola 10.0 n/a
  • Hunaja 30.0 n/a
  • Rypsiöljy 75.0 ml

Pikkelöity punasipuli

  • punasipuli 400.0 n/a
  • Väkiviinaetikka 100.0 ml
  • Sokeri 200.0 n/a
  • Vesi 300.0 ml

Dijon majoneesi

Smash pihvi

  • Naudan jauheliha 25% 2000.0 n/a
  • Suola
  • Mustapippuri

Esillelaitto

  • Mature Cheddar

...

Valmistus

  1. Briossi

    Lämmitä maito 38 °C ja lisää hiiva. Vaivaa yleiskoneessa taikinakoukulla, 12 minuuttia kunnes taikina on kimmoisa. Peitä taikina kelmulla ja kohota tunti. Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia. Voitele sämpylät muna-maito-seoksella (1:1). Paista 200°C noin 12 - 15 minuuttia, kunnes kaunis ruskea väri. 
  2. Pikkelöity punasipuli

    Mittaa etikka, sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Kuori ja viipaloi sipulit mahdollisimman ohueksi esim. mandoliinilla. Kaada kuuma liemi sipulien päälle ja anna jäähtyä.
  3. Dijon majoneesi

    Sekoita majoneesi ja sinappi. 
  4. Smash pihvi

    Punnitse jauhetusta lihasta 100 g palloja.
  5. Esillelaitto

    Halkaise sämpylä ja paahda leikkauspinnat rasvassa. Smässää pihvit kuumaan parilaan tai pannuun leivinpaperin ja painon (esim.kattilan tai ison lastan) avulla, mausta suolalla ja pippurilla. Käännä pihvit ja mausta toinenkin puoli suolalla ja pippurilla. Laita jokaisen pihvin päälle siivu Cheddaria 40g sulamaan. Laita paahdetun sämpylän pintaan n. ruokalusikallinen dijon-majoneesia. Nosta kaksi pihviä päällekkäin ja pihvien päälle pikkelöityä punasipulia. Nosta pihvit pohjan päälle ja nosta kansi pihvien päälle ja kiskis!Pihvien “smässäämisen” tarkoitus on saada pihviin todella kova paistopinta (Maillardin reaktio), jolloin karamellisoitumisesta syntyy reilusti makua. Pihvit saa smässätä reilulla voimalla! 
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu