1. Gratiini:

    • Keitä riisi ohjeen mukaan ja jäähdytä kunnolla. Voit mainiosti käyttää edellisenä päivänä ylijäänyttä riisiä.
    • Keitä linssit kypsiksi vedessä.
    • Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja ripottele päälle hieman suolaa.
    • Kuivaa kesäkurpitsasiivut hetken päästä.
    • Kypsennä kesäkurpitsat paistamalla pannussa tai paahtamalla kuumassa uunissa.
    • Kuullota sipuleita ja porkkanoita pannulla hetken aikaa.
    • Lisää valkoviini ja kiehauta.
    • Sekoita kaikki ainekset, paitsi kesäkurpitsat ja juustoraaste, keskenään.
    • Kasaa uunivuokaan kerroksittain täytettä ja kesäkurpitsaa.
    • Laita päällimmäiseksi kesäkurpitsaa ja juustoraastetta.
    • Kypsennä uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes gratiini on saanut kauniin värin.
  2. Tomaattisalaatti:

    • Sekoita vinegretti ja maustepyreet keskenään.
    • Pilko kasvikset.
    • Kasaa salaatti kerroksittain ja mausta suolalla sekä pippurilla.
    • Valele salaatti yrttivinegretillä.
    • Tarjoile gratiinin kera.
+