Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

+

Gratiini:

  • Riisi, pitkäjyväinen 0.4 kg
  • Kesäkurpitsa 1.8 kg
  • Keltasipuli 0.4 kg
  • Porkkana 0.4 kg
  • Linssi, punainen 0.3 kg
  • Valkoviini 0.18 l
  • Crème Bonjour Naturel Laktoositon tuorejuusto 1,5 kg 0.1 kg
  • Rama Professional Fraiche 24 % maitopohjainen kasvirasvasekoite 1L 0.1 ml
  • Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L 0.2 l
  • Emmental juustoraaste 0.2 kg
  • Suola ja mustapippuri

Tomaattisalaatti:

  • Hellmann's Sitruunavinegretti 1 L 0.5 dl
  • Knorr Välimeren yrtit Puré Professional 750g 10.0 g
  • Knorr Valkosipuli Puré Professional 750g 10.0 g
  • Tomaatti 0.8 kg
  1. Gratiini:

    • Keitä riisi ohjeen mukaan ja jäähdytä kunnolla. Voit mainiosti käyttää edellisenä päivänä ylijäänyttä riisiä.
    • Keitä linssit kypsiksi vedessä.
    • Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja ripottele päälle hieman suolaa.
    • Kuivaa kesäkurpitsasiivut hetken päästä.
    • Kypsennä kesäkurpitsat paistamalla pannussa tai paahtamalla kuumassa uunissa.
    • Kuullota sipuleita ja porkkanoita pannulla hetken aikaa.
    • Lisää valkoviini ja kiehauta.
    • Sekoita kaikki ainekset, paitsi kesäkurpitsat ja juustoraaste, keskenään.
    • Kasaa uunivuokaan kerroksittain täytettä ja kesäkurpitsaa.
    • Laita päällimmäiseksi kesäkurpitsaa ja juustoraastetta.
    • Kypsennä uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes gratiini on saanut kauniin värin.
  2. Tomaattisalaatti:

    • Sekoita vinegretti ja maustepyreet keskenään.
    • Pilko kasvikset.
    • Kasaa salaatti kerroksittain ja mausta suolalla sekä pippurilla.
    • Valele salaatti yrttivinegretillä.
    • Tarjoile gratiinin kera.