Speltti-ohrapuuro on valmistettu Knorr Ruoka 15 % -kasvirasvasekoitteeseen, jossa on paljon pehmeitä rasvoja. Puuron kanssa tarjotaan Carte d’Or Mustikkakiisselillä ”hillottuja” marjoja. Kiisseli sitoo jäisistä marjoista irtoavan nesteen, jolloin marjamehu ei valu astian pohjalle.

Raaka-aineet
Puuro
-
Vesi 21.0 l
-
Ohrasuurimo, rikottu, esikypsytetty 2.5 kg
-
Spelttihiutale 0.5 kg
Marjahilloke
-
Carte d'Or Mansikkakeitto/-kiisseli 1,82kg/12L/8L 0.4 kg
-
Marjasekoitus 3.0 kg
Valmistus
-
Puuro
- Kuumenna osa vedestä kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot sekä spelttihiutaleet. Hauduta ja lisää loput vedestä kypsennyksen aikana.Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa KNORR Ruoka 15 % ja hauduta puuro kypsäksi. Mausta maun mukaan suolalla.
-
Marjahilloke
- Sekoita kiisseliainekset kylmään veteen ja sekoita kiisseli marjojen joukkoon. (Kiisseli sitoo marjoista irtoavan nesteen.)
- Tarjoa marjahilloke puuron kanssa.