Metsämarja-Runebergin kakku

Raaka-aineet
Kakkupohja
-
Fariinisokeri 0.14 kg
-
Vehnäjauho 0.2 kg
-
Mantelijauhe 0.05 kg
-
Piparkakku, muru 0.15 kg
-
Leivinjauhe 3 g
-
Kaneli, jauhettu 2 g
-
Kardemumma, jauhettu 2 g
-
Kananmuna 0.11 kg
Kostutusliemi
-
Galliano likööri 0.1 l
-
Vesi 0.1 l
-
Sokeri 0.09 kg
Pannacotta
-
Kevytmaito 0.25 l
Valmistus
-
Kakkupohja
- Voitele noin 25cm x 32 cm kokoinen vuoka huolellisesti. 1/2 GN pakki käy hyvin.
- Laita vuoan pohjalle leivinpaperi.
- Vaahdota voi sekä sokerit.
- Lisää munat yksitellen seokseen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen.
- Lisää lopuksi kerma ja nostele tasaiseksi.
- Kumoa massa vuokaan. Paista 200°C uunissa noin 15 minuuttia.
- Kumoa kakkupohja pois vuoasta.
- Puhdista vuoka ja laita kelmu vuoan pohjalle ja sivuille. Laita kakkupohja takaisin vuokaan.
-
Kostutusliemi
- Yhdistä kostutsliemen ainekset ja keitä noin 5 minuuttia.
- Kostuta jäähtynyt kakku liemellä ja anna vetäytyä hetken aikaa.
-
Pannacotta
- Kiehauta panna cottan maito ja kerma.
- Lisää joukkoon metsämarjateepussit ja anna maustua kannen alla noin 10 minuuttia.
- Poista teepussit ja vatkaa joukkoon panna cotta aines.
- Anna massan jäähtyä ja kaada se kakkupohjan päälle.
- Hyydytä kylmässä mielellään yön yli.
- Leikkaa lämpimällä veitsellä annospaloiksi ja koristele tuoreilla vadelmilla.