Menu

Raaka-aineet

+

Lohen valmistus

  • Lohifilee 1.2 kg
  • Suola
  • Porkkana 0.1 kg
  • Fenkoli 0.1 kg
  • Vesi 3.0 l
  • valkoviinietikka 0.2 l
  • Laakerinlehti 1.0 g

Kukkakaali

  • Kukkakaali 1.7 kg
  • Flora Aromiöljy 2,4 L 0.5 dl

Majoneesi

  • Majoneesi:
  • Hellmann's Real Majoneesi 2 L / 1,85 kg 0.5 kg
  • Tilli 0.1 kg
  • Limesitruunamehu

Perinteinen liemessä kypsytetty lohi tarjoillaan tillimajoneesin ja paahdetun kukkakaalin kanssa.

...

Valmistus

  1. Lohen valmistus

    • Leikkaa nahaton lohi 10 annospalaan. Laita palat korkeareunaiselle voidellulle pellille, mausta suolalla ja anna vetäytyä 1 tunti.
    • Laita porkkanat ja fenkoli kattilaan. Kaada päälle vesi ja lisää valkoviinietikka, tillin siemenet ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada kiehuva liemi lohen päälle ja anna lohen peitettynä hautua + 40 C asteiseksi.
  2. Kukkakaali

    • Paahdettu kukkakaali: Lämmitä uuni + 230 C asteeseen. Puhdista kukkakaali ja leikkaa nupuiksi. Voit käyttää myös siistit lehdet ja viipaloida varren. Ripottele kukkakaalinuppujen pinnalle öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa kunnes kukkakaaleissa on väriä ja ne ovat sopivan kypsiä noin 10-15 minuuttia. Lisää pellille kypsentämisen loppuvaiheessa lehdet ja viipaloidut kukkakaalin varret.
  3. Majoneesi

    • Tillimajoneesi: Sekoita majoneesiin tilli ja mausta sitruunalla ja halutessasi suolalla.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu