Savuporkkanaa, levää ja sitruunamajoneesia
kun pohjola kohtaa idän, syntyy siitä upea salaatti. Tämä salaatti on täynnä umamia, jota sitruuna mukavasti raikastaa. Levä tuo tuulahduksen itäisiltä meriltä.

Raaka-aineet
Savuporkkanaa, levää ja sitruunamajoneesia
−
+
€45.34
Savuporkkanat
Porkkana
/kg
1.5 kg
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
1.0 dl
0%
Savu nestemäinen
/ml
1.0 ml
0%
Ketjap manis soijakastike
/ml
100.0 ml
0%
Merilevä
/g
40.0 g
0%
Vesi
/ml
0.0 ml
0%
Seesaminsiemen
/g
20.0 g
0%
Hellmann's Real Majoneesi 2 L / 1,85 kg
/g
400.0 g
0%

Points
Kananmuna: kyllä
Kala: ei
Suola
/g
0.0 g
0%
Mustapippuri, rouhittu
/g
0.0 g
0%
Merileväsalaatti
Merilevä
/g
0.0 g
0%
Seesaminsiemen
/g
0.0 g
0%
Hellmann's Real Majoneesi 2 L / 1,85 kg
/g
0.0 g
0%

Points
Kananmuna: kyllä
Kala: ei
Sitruunan kuori
/kg
0.0 kg
0%
/
Savuporkkanat
-
Porkkana 1.5 kg
-
Flora Aromiöljy 2,4 L 1.0 dl
-
Savu nestemäinen 1.0 ml
-
Ketjap manis soijakastike 100.0 ml
-
Merilevä 40.0 g
-
Vesi
-
Seesaminsiemen 20.0 g
-
Suola
-
Mustapippuri, rouhittu
Merileväsalaatti
-
Merilevä
-
Seesaminsiemen
-
Sitruunan kuori
Valmistus
-
Savuporkkanat
1. Sekoita pestut ja lohkotut porkkanat keskenään.
2. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda +160 C:ssa uunissa kypsäksi noin 25 minuuttia.
3. Sekoita savuaromi ja Ketjap Manis porkkanoiden joukkoon. Tarkista savu määrä ja lisää tarvittaessa
4. Jäähdytä.
-
Merileväsalaatti
5. Laita leväsalaatti turpoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
6. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunan raastettu kuoril ja mausta suolalla ja puippurilla.
7. Sekoita jäähdytetyt porkkanat ja leväsalaatti keskenään.
8. Kokoa salaatti tarjolle ja pursota majoneesikastiketta joukkoon. Koristele seesaminsiemenillä.