Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Esittelemme joka kuukausi muutamalla lauseella raaka-aineita, joita voit hyödyntää juuri nyt. Ne voivat olla raaka-aineita, jotka ovat saatavilla vain hetken aikaa tai jotka viihtyvät viileämmissä säilytyspaikoissa ja ovat siksi saatavilla ympäri vuoden. Tässä muutamia, jotka sopivat mielestämme erinomaisesti hyisempään helmikuuhun.  

Sesongissa: Huhtikuu

 

Palsternakka

Palsternakka on lempeä ja miellyttävä raaka-aine, jota on hyvän säilyvyytensä ansiosta saatavilla lähes ympäri vuoden. Se on yhtä hyvää paahdettuna kuin uunijuuston ja pyreen kera. Oikein käsiteltynä sitä voidaan käyttää kampasimpukan tavoin.

 

Nokkoset ja karhunlaukka

Kevät alkaa vähitellen ilmoittelemaan itsestään ja sen mukana tulevat myös villiherkut. Juuri nyt olemme erittäin persoja lehtivihreää täynnä oleville nokkosille sekä kauniille ja maittavalle karhunlaukalle. Jos haluat nauttia karhunlaukasta vielä sesongin päätyttyä, se onnistuu hyvin, kun kuivaat sen lehdet ja noukit silmut (ennen kuin ne kukkivat). Nähdään luonnossa!

 

Lähde:

Runabergsfroer.se
Dagsattplocka.se 
Det vilda köket av Rune Kalf-Hansen, Lisen Sundgren och Charlotte Gawell. 
Vildplockat – Ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den vilda naturen av Niki Sjölund.

Sesongissa; Maaliskuu

 

Maa-artisokka

Ruokakuukautena maaliskuu ei ole kaikkein nautinnollisin. Lehtikaali ei ole enää vihreää, mutta kevätkasviksetkaan eivät vielä ole kypsyneet. Onneksi on olemassa kuitenkin sellaisia asioita, kuten maa-artisokka.

 

Porkkana

Eikö porkkanakausi ole käytännössä aina, saatat nyt ajatella? Kyllä, näin voi olla, mutta on todella tärkeää käyttää saatavilla olevia aineksia, ja niihin lukeutuu myös porkkana. Ja mikä muu kasvis on käytettävissämme yhtä monipuolisesti sekä nestemäisiin että kuiviin ruokiin. Sen voi vaivatta hienontaa, raastaa, mehustaa, säilöä, paistaa, muusata ja glaseerata, vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Lisäksi porkkanaa voi lisätä lähes kaikentyyppisiin patoihin, ja se sopii erinomaisesti nautittavaksi myös raakana. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, porkkana on täynnä tärkeitä ravintoaineita.

 

Lanttu – raaka-aine, johon voit luottaa ympäri vuoden

Tiesitkö, että lanttu on usein liitetty Ruotsiin? Tämän uskotaan johtuvan siitä, että lantun siemenet kuljetettiin aikoinaan muista maista. Itse asiassa, lanttu luultavimmin oli kotoisin 1700-luvun Suomesta, joka oli tuolloin osa Ruotsia. Lanttu oli erittäin tärkeä pitkän aikaa, mutta menetti merkityksensä, kun perunat nousivat suosioon. Muualla, kuten esimerkiksi USA:ssa, lanttua kutsutaan tänä päivänä nimellä Rutabaga, joka tulee sanasta rotabagge / rotebagge, mikä on ruotsalainen murresana. Englantilaiset sen sijaan tykkäävät kutsua lanttua ”swedeksi".

sprakochfornminnen.se, naturskyddsföreningen.se  

 

Juuriselleri – toinen pitkäikäinen raaka-aine

Ei ehkä kaikkein kaunein raaka-aineemme, mutta ehdottomasti maistuva, vitamiinirikas ja käytännöllinen juuri sellaisenaan. Vaikka juurisellerin sanotaan olevaan parhaimmillaan alkusyksystä, niin se sopii hyvin myös alkuvuoteen. Miksi et käyttäisi sitä “jauhelihana” seuraavan kerran kun teet vegaanihampurilaisia?