+

Merirapu:

Inkivääriöljy:

  • Inkivääri 100 g
  • Rypsiöljy 2 dl

Grillitomaatti:

  • Luumutomaatti 0.4 kg
  • Inkivääriöljy
  • Rosmariini
  • Sokeri
  • Suola ja mustapippuri

Omena-sellerisalaatti:

  • Varsiselleri 200 g
  • Omena 250 g
  • Vesikrassi 150 g
  • Tilli 100 g
  • Inkivääriöljy
  • Suola ja mustapippuri

Äyriäisliemi:

  1. Merirapu:

    Puolita meriravut ja sivele aromiöljyllä. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, persiljalla, suolalla ja pippurilla. Grillaa ravut nopeasti juuri ennen tarjoilua.
  2. Inkivääriöljy:

    Lämmitä öljy 70-asteiseksi kattilassa, lisää joukkoon inkivääri. Anna maustua 5 minuuttia ja siivilöi.
  3. Grillitomaatti:

    Kalttaa tomaatit ja kuori ne. Lohko kuoritut tomaatit ja mausta. Anna maustua tunnin verran. Grillaa tomaatit nopeasti. Säästä marinadi äyriäisliemeen.
  4. Omena-sellerisalaatti:

    Viipaloi varsisellerit ja omenat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla ja laita kylmään veteen. Säästä ylijääneet selleripalat liemeen. Valuta varsiselleri ja omenat hyvin.Sekoita joukkoon vesikrassi, nypitty tilli ja inkivääriöljyä. Mausta.
  5. Äyriäisliemi:

    Freesaa hienonnettuja salottisipuleja kattilassaviiden minuutin ajan. Lisää viini ja omenamehu. Keitä kasaan, kunnes nestettä on puolet jäljellä. Lisää äyriäisfondi ja keitä kasaan. Lisää tillinvarret sekä varsisellerinkannat ja anna liemen maustua noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja mausta tomaattien marinadilla. Mausta.
+