Grillattua merirapua, omena-sellerisalaattia ja äyriäislientä
Ruotsin kokkimaajoukkueen resepti.

Raaka-aineet
Grillattua merirapua, omena-sellerisalaattia ja äyriäislientä
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€5.59
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Merirapu:
Merirapu
/kpl
10.0 kpl
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
0.0 dl
0%
Knorr Valkosipuli Puré Professional 750g
/g
10.0 g
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Persilja
/g
50.0 g
0%
Suola ja mustapippuri
/g
0.0 g
0%
Inkivääriöljy:
Inkivääri
/g
100.0 g
0%
Rypsiöljy
/dl
2.0 dl
0%
Grillitomaatti:
Luumutomaatti
/kg
0.4 kg
0%
Inkivääriöljy
/
0.0
0%
Rosmariini
/g
0.0 g
0%
Sokeri
/g
0.0 g
0%
Omena-sellerisalaatti:
Varsiselleri
/g
200.0 g
0%
Omena
/g
250.0 g
0%
Vesikrassi
/g
150.0 g
0%
Tilli
/g
100.0 g
0%
Äyriäisliemi:
Salottisipuli
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Fond Äyriäinen 1L
/l
1.0 l
0%
Valkoviini
/l
0.3 l
0%
Omenamehu
/l
0.15 l
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Merirapu:
-
Merirapu 10.0 kpl
-
Flora Aromiöljy 2,4 L
-
Persilja 50.0 g
-
Suola ja mustapippuri
Inkivääriöljy:
-
Inkivääri 100.0 g
-
Rypsiöljy 2.0 dl
Grillitomaatti:
-
Luumutomaatti 0.4 kg
-
Inkivääriöljy
-
Rosmariini
-
Sokeri
Omena-sellerisalaatti:
-
Varsiselleri 200.0 g
-
Omena 250.0 g
-
Vesikrassi 150.0 g
-
Tilli 100.0 g
Äyriäisliemi:
-
Salottisipuli 150.0 g
-
Knorr Professional Fond Äyriäinen 1L 1.0 l
-
Valkoviini 0.3 l
-
Omenamehu 0.15 l
Valmistus
-
Merirapu:
Puolita meriravut ja sivele aromiöljyllä. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, persiljalla, suolalla ja pippurilla. Grillaa ravut nopeasti juuri ennen tarjoilua. -
Inkivääriöljy:
Lämmitä öljy 70-asteiseksi kattilassa, lisää joukkoon inkivääri. Anna maustua 5 minuuttia ja siivilöi. -
Grillitomaatti:
Kalttaa tomaatit ja kuori ne. Lohko kuoritut tomaatit ja mausta. Anna maustua tunnin verran. Grillaa tomaatit nopeasti. Säästä marinadi äyriäisliemeen. -
Omena-sellerisalaatti:
Viipaloi varsisellerit ja omenat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla ja laita kylmään veteen. Säästä ylijääneet selleripalat liemeen. Valuta varsiselleri ja omenat hyvin.Sekoita joukkoon vesikrassi, nypitty tilli ja inkivääriöljyä. Mausta. -
Äyriäisliemi:
Freesaa hienonnettuja salottisipuleja kattilassaviiden minuutin ajan. Lisää viini ja omenamehu. Keitä kasaan, kunnes nestettä on puolet jäljellä. Lisää äyriäisfondi ja keitä kasaan. Lisää tillinvarret sekä varsisellerinkannat ja anna liemen maustua noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja mausta tomaattien marinadilla. Mausta.