Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Mitä syödä talviaikaan, jos haluaisit tarjoilla kaunista, maukasta, värikästä, rapeaa, terveellistä ja yleisesti ottaen fantastista ruokaa ilman, että keittiötaloutesi kärsii? Lyhyt ja hyvä vastaus on: kaalta. Tästä syystä pyysimme kokkiamme Fredrik Juhlinia jakamaan suosikkireseptinsä tälle erityiselle raaka-ainekselle. Ja käytimme tilaisuuden hyväksi kysyä kokeilevassa keittiössämme häneltä ja hänen kollegoiltaan, mikä on heidän suosikkikaalinsa numero yksi.

“Suosikkikaali kaikista kaalilajikkeista on mustakaali. Siinä on upeaa syvyyttä ja pähkinämäinen maku, joka tulee esiin, kun paahdat sen.” /Fredrik Juhlin

“Kevään ensimmäinen keräkaali on ehdottomasti suosikkini. Kun se on sesongissa, ei ole mitään parempaa kuin laittaa se grilliin. Maku on makea, ja sinun ei tarvitse lisätä sen seuraksi mitään muuta kuin suolaa ja pippuria. Jos paistat sitä tarpeeksi pitkään, se karamellisoituu ja näin saat paljon umamia. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, keräkaali sopii erittäin hyvin myös keitinliemeen." /Tommi Virranta

"Lehtikaali! Ensinnäkin, mielestäni se on maagisen hyvää. Se on myös monipuolista ja sisältää paljon ravintoaineita, ja se voidaan syödä raakana, paistettuna tai breseerattuna.” /Daniel Müllern

“Jos minun pitäisi valita vain yksi kaali, se olisi kurttukaali. Miksi? Sen värin sekä ilmavan ja kähärän koostumuksen takia. Yleisesti, kurttukaali on paljon ohuempaa kuin tavallinen kaali ja väri on syvänvihreä. Kurttukaali on myös kaali, josta saan kokattua parhaimman lapsuuden ajan suosikkiruoka-annokseni.” /Sami Lamminaho