Menu

Mitä syödä talviaikaan, jos haluaisit tarjoilla kaunista, maukasta, värikästä, rapeaa, terveellistä ja yleisesti ottaen fantastista ruokaa ilman, että keittiötaloutesi kärsii? Lyhyt ja hyvä vastaus on: kaalta. Tästä syystä pyysimme kokkiamme Fredrik Juhlinia jakamaan suosikkireseptinsä tälle erityiselle raaka-ainekselle. Ja käytimme tilaisuuden hyväksi kysyä kokeilevassa keittiössämme häneltä ja hänen kollegoiltaan, mikä on heidän suosikkikaalinsa numero yksi.

 

Aasialainen punakaalisalaatti

Näyttävä ja herkullinen salaatti, jossa on paljon makua. Täydellinen lohen ja riisin kanssa nautittuna.

10 annosta

  • 800 g punakaali, karkeasti leikattuna 3x3 cm
  • 25 g Knorr Professional Inkivääri, maustepyree
  • 25 g Knorr Professional Intensive Flavours, Miso Umami
  • 25 g soija
  • 300 g HELLMANN’S Real Mayonnaise -majoneesi
  • seesaminsiemeniä

 

Tee näin:

Sekoita maustepyree,  Intense Flavours Miso Umami, soija ja majoneesi. Kääntele kaalin kanssa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

 

“Suosikkikaali kaikista kaalilajikkeista on mustakaali. Siinä on upeaa syvyyttä ja pähkinämäinen maku, joka tulee esiin, kun paahdat sen.” /Fredrik Juhlin

 

"Kaali-Caesarsalaatti"

Syksyyn ja talveen sopiva caesarsalaatti, jossa on paljon purutuntumaa ja mukavaa rapsakkuutta. Tarjoile joko lisukkeena tai pääruokana kalan, kanan tai tofun kanssa.

10 annosta

 

  • 250 g fenkoli, raakana höylättynä 
  • 300 g kukkakaali, keitetyt niput
  • 200 g lehtikaali
  • 150 g ruusukaali, blanseerattuna
  • 150 g omena, viipaloituna
  • 80 g krutonki

 

Caesar-kastike

  • 500 g HELLMANN´S Real Mayonnaise -majoneesi
  • 100 g parmesaani, raastettuna
  • 10 g MAILLE Dijon Original -sinappi
  • 15 g sitruunamehu
  • 15 g Knorr Professional Valkosipuli, maustepyree

 

Tee näin:

Sekoita majoneesi yhdessä parmesaanin kanssa ja lisää sinappi, sitruunamehu ja valkosipulipyree. Sekoita kaikki yhteen kastikkeen ja kaalien kanssa ja viimeistele krutongeilla.

“Kevään ensimmäinen keräkaali on ehdottomasti suosikkini. Kun se on sesongissa, ei ole mitään parempaa kuin laittaa se grilliin. Maku on makea, ja sinun ei tarvitse lisätä sen seuraksi mitään muuta kuin suolaa ja pippuria. Jos paistat sitä tarpeeksi pitkään, se karamellisoituu ja näin saat paljon umamia. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, keräkaali sopii erittäin hyvin myös keitinliemeen." /Tommi Virranta

 

Pizza paistetun juurisellerin, sienien ja lehtikaalipeston kera

On vaikea kieltäytyä hyvästä pizzasta. Ja kieltäytyminen juuri tästä pizzasta on käytännössä mahdotonta. Käytä saatavilla olevia kaalivaihtoehtoja ja tarjoile joko välipalana, alkupalana tai pääruokana.

 

4-5 annosta

 

  • 1 pizzapohja
  • 200 g Cream Bonjour, Pippurisekoitus
  • 100 g juusto, raastettuna
  • 100 g keltasipuli, viipaloituna
  • 150 g sienisekoitus 
  • 250 g juuriselleri
  • öljy
  • 50 g lehtikaali
  • 150 g öljy
  • 50 g raastetut kurpitsansiemenet
  • 50 g parmesaani, raastettuna
  • Sekalaisia kaalilajikkeita koristeeksi

 

Tee näin:

  1. Hiero öljy juuriselleriin ja paista uunissa 230 asteessa 20 minuuttia. Alenna lämpötilaa 150 asteeseen ja paista siihen saakka, kunnes uunin sisälämpötila näyttää 99 astetta. 
  2. Ota selleri pois uunista ja leikkaa pieniksi palasiksi. Lisää suola ja pippuri. 
  3. Sekoita lehtikaali, öljy, juusto ja kurpitsansiemenet pestoksi. Paista sienet ja sipuli. Lisää suola. 
  4. Levitä kermajuusto pizzapohjalle ja lisää päälle juusto. Paista 230 asteessa noin 10 minuuttia. 
  5. Lisää päälle vastapaistetut sienet ja sipuli sekä selleri ja pesto. Viimeistele asettamalla koristeeksi eri kaalilajikkeita.

“Jos minun pitäisi valita vain yksi kaali, se olisi kurttukaali. Miksi? Sen värin sekä ilmavan ja kähärän koostumuksen takia. Yleisesti, kurttukaali on paljon ohuempaa kuin tavallinen kaali ja väri on syvänvihreä. Kurttukaali on myös kaali, josta saan kokattua parhaimman lapsuuden ajan suosikkiruoka-annokseni.” /Sami Lamminaho

 

Paahdettua lanttua currylla ja sambal-majoneesilla

Lanttu on miellyttävä aines, joka sopii hyvin erilaisiin annoksiin, joten anna sille rohkeasti mahdollisuus. Paistamme nämä juurekset hitaasti uunissa ja tarjoamme yhdessä kevyen majoneesin ja maukkaiden mausteiden kera. Sopii yhteen myös kalan, lihan ja kasvisten kanssa! 

 

10 annosta

 

  • 5 lanttua
  • 300 g HELLMANN´S Real Mayonnaise -majoneesi
  • 25 g Knorr Professional Curry, maustepyree
  • 35 g Sambal Badjak -kastike

 

Tee näin:

  1. Paista lanttuja 175 asteessa, kunnes ne ovat täysin pehmeitä (noin 2­-3 tuntia).
  2. Sekoita majoneesin, curryn ja sambal badjak -kastikkeen kanssa.

"Lehtikaali! Ensinnäkin, mielestäni se on maagisen hyvää. Se on myös monipuolista ja sisältää paljon ravintoaineita, ja se voidaan syödä raakana, paistettuna tai breseerattuna.” /Daniel Müllern

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu