+

Ankanrinta:

  • Ankanrinta 1.7 kg
  • Voi 100 g
  • Valkosipulinkynsi 5 g
  • Timjaminoksa 1 kpl
  • Suola ja mustapippuri

Täytetyt huhtasienet:

Juuriselleri:

  • Juuriselleri
  • Suola

Kastike:

  1. Ankanrinta:

    Puhdista ankanrinnat ja viillota nahka. Aseta rintapala kylmälle pannulla nahkapuoli alaspäin ja paista keskilämmöllä. Käännä liha, kun nahka on kullanruskea ja rapea. Nosta lämpöä ja lisää voi, timjamin oksa sekä valkosipuli pannulle ja lusikoi vaahtoavaa voita lihan päälle minuutin ajan. Nosta ruskistetut ankanrinnat uunipellille ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista lihaa 150-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Halkaise rintapala pitkittäin.
  2. Täytetyt huhtasienet:

    Huuhtele hiekka huolellisesti pois huhtasienistä. Leikkaa kannat pois ja hienonna kymmenen huhtasientä. Leikkaa broilerin rinta pieniksi paloiksi ja mausta suolalla. Laita kuutioitu broileri kutteriin ja laita kutteri pyörimään. Lisää kerma ohuena nauhana ja lopuksi munanvalkuaiset. Kääntele hienonnetut huhtasienet mureketaikinaan ja laita massa pursotinpussiin. Pursota massa kokonaisiin huhtasieniin. Paista sienet ennen tarjoilua voin ja timjamin kanssa.
  3. Juuriselleri:

    Leikkaa sellerien kannat pois. Ripottele suola foliopalan pohjalle, aseta selleri suolan päälle (foliolle) leikkuupinta alaspäin ja peitä foliolla. Tee toinen samalainen paketti. Kypsennä sellereitä 180-asteisessa uunissa 45 minuutin ajan, kunnes sellerit ovat kypsiä. Viipaloi sellerit viiteen viipaleeseen ja paloittele sen jälkeen sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista sellerit ennen tarjoilua yhdeltä puolelta voissa ja aseta lautaselle. Koristele täytetyillä huhtasienillä, tuoreilla ketunleivillä ja syötävillä kukilla.
  4. Kastike:

    Kuullota hienonnettu salottisipuli voissa. Lisää fariinisokeri sekä hunaja ja anna karamellisoitua. Lisää timjami, pippurit sekä etikat ja keitä kasaan. Lisää punaviini ja keitä, kunnes nestettä on noin puolet jäljellä. Lisää Knorr Professional Fond riista, Knorr Professional Fond kana ja vesi. Keitä, kunnes kastiketta on puolet jäljellä. Siivilöi kastike. Viimeistele voilla, suolalla ja sitruunamehulla.
+