Paistettua ankanrintaa, paahdettua selleriä ja täytettyjä huhtasieniä
Tanskan kokkimaajoukkueen resepti.

Raaka-aineet
Paistettua ankanrintaa, paahdettua selleriä ja täytettyjä huhtasieniä
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€8.5
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Ankanrinta:
Ankanrinta
/kg
1.7 kg
0%
Voi
/g
100.0 g
0%
Valkosipulinkynsi
/g
5.0 g
0%
Timjaminoksa
/kpl
1.0 kpl
0%
Suola ja mustapippuri
/g
0.0 g
0%
Täytetyt huhtasienet:
Huhtasieni
/kpl
50.0 kpl
0%
Broilerin rintafilee
/kg
0.15 kg
0%
Suola
/g
20.0 g
0%
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L
/l
0.15 l
0%
Kananmunan valkuainen
/kg
0.1 kg
0%
Juuriselleri:
Juuriselleri
/kg
0.0 kg
0%
Suola
/g
0.0 g
0%
Kastike:
Juuriselleri
/kg
0.4 kg
0%
Salottisipuli
/g
50.0 g
0%
Valkosipuli
/g
15.0 g
0%
Mustapippuri, kokonainen
/g
5.0 g
0%
Fariinisokeri
/g
75.0 g
0%
Hunaja
/g
30.0 g
0%
Rakuunaetikka
/l
0.1 l
0%
Omenaviinietikka
/l
0.25 l
0%
Punaviini
/l
0.5 l
0%
Knorr Professional Fond Riista 1L
/l
2.0 l
0%
Knorr Professional Fond Kana 1L
/l
1.0 l
0%
Vesi
/l
1.0 l
0%
Sitruunamehu
/g
0.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Ankanrinta:
-
Ankanrinta 1.7 kg
-
Voi 100.0 g
-
Valkosipulinkynsi 5.0 g
-
Timjaminoksa 1.0 kpl
-
Suola ja mustapippuri
Täytetyt huhtasienet:
-
Huhtasieni 50.0 kpl
-
Broilerin rintafilee 0.15 kg
-
Suola 20.0 g
-
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L 0.15 l
-
Kananmunan valkuainen 0.1 kg
Juuriselleri:
-
Juuriselleri
-
Suola
Kastike:
-
Juuriselleri 0.4 kg
-
Salottisipuli 50.0 g
-
Valkosipuli 15.0 g
-
Mustapippuri, kokonainen 5.0 g
-
Fariinisokeri 75.0 g
-
Hunaja 30.0 g
-
Rakuunaetikka 0.1 l
-
Omenaviinietikka 0.25 l
-
Punaviini 0.5 l
-
Knorr Professional Fond Riista 1L 2.0 l
-
Knorr Professional Fond Kana 1L 1.0 l
-
Vesi 1.0 l
-
Sitruunamehu
Valmistus
-
Ankanrinta:
Puhdista ankanrinnat ja viillota nahka. Aseta rintapala kylmälle pannulla nahkapuoli alaspäin ja paista keskilämmöllä. Käännä liha, kun nahka on kullanruskea ja rapea. Nosta lämpöä ja lisää voi, timjamin oksa sekä valkosipuli pannulle ja lusikoi vaahtoavaa voita lihan päälle minuutin ajan. Nosta ruskistetut ankanrinnat uunipellille ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista lihaa 150-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Halkaise rintapala pitkittäin. -
Täytetyt huhtasienet:
Huuhtele hiekka huolellisesti pois huhtasienistä. Leikkaa kannat pois ja hienonna kymmenen huhtasientä. Leikkaa broilerin rinta pieniksi paloiksi ja mausta suolalla. Laita kuutioitu broileri kutteriin ja laita kutteri pyörimään. Lisää kerma ohuena nauhana ja lopuksi munanvalkuaiset. Kääntele hienonnetut huhtasienet mureketaikinaan ja laita massa pursotinpussiin. Pursota massa kokonaisiin huhtasieniin. Paista sienet ennen tarjoilua voin ja timjamin kanssa. -
Juuriselleri:
Leikkaa sellerien kannat pois. Ripottele suola foliopalan pohjalle, aseta selleri suolan päälle (foliolle) leikkuupinta alaspäin ja peitä foliolla. Tee toinen samalainen paketti. Kypsennä sellereitä 180-asteisessa uunissa 45 minuutin ajan, kunnes sellerit ovat kypsiä. Viipaloi sellerit viiteen viipaleeseen ja paloittele sen jälkeen sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista sellerit ennen tarjoilua yhdeltä puolelta voissa ja aseta lautaselle. Koristele täytetyillä huhtasienillä, tuoreilla ketunleivillä ja syötävillä kukilla. -
Kastike:
Kuullota hienonnettu salottisipuli voissa. Lisää fariinisokeri sekä hunaja ja anna karamellisoitua. Lisää timjami, pippurit sekä etikat ja keitä kasaan. Lisää punaviini ja keitä, kunnes nestettä on noin puolet jäljellä. Lisää Knorr Professional Fond riista, Knorr Professional Fond kana ja vesi. Keitä, kunnes kastiketta on puolet jäljellä. Siivilöi kastike. Viimeistele voilla, suolalla ja sitruunamehulla.