Chermoula-juurespata
Chermoula on pohjoisafrikkalainen marinadi- ja maustekastike. Sitä käytetään perinteisesti kalojen ja äyriäisten kanssa, mutta chermoulan raikas makumaailma sopii hienosti myös kasvisruokien kanssa. Sopii vegaaneille.

Raaka-aineet
Paahdetut juurekset:
-
Suola 10 g
-
punasipuli 200 g
-
Porkkana 400 g
-
Palsternakka 200 g
-
Lanttu 200 g
-
Selleri 200 g
Tomaattikastike:
-
Vesi 1 l
-
Hunaja 80 g
-
Kanelitanko 1 kpl
-
Juustokumina 3 g
-
Kurkuma 1 g
-
Neilikka, kokonainen 1 g
-
Voipapu, säilyke 600 g
-
Lehtikaali 100 g
Chermoula:
-
Lehtipersilja 35 g
-
Korianteri 15 g
-
Korianteri, jauhettu 1 g
Valmistus
-
Paahdetut juurekset:
- Pyörittele pilkotutkasvikset Aromiöljyssä ja mausta suolalla
- Paahda juureksia 200 c 15 minuutin ajan
-
Tomaattikastike:
- Laita kastikainekset kattilaan ja kiehauta
- Lisää paahdetut kasvikset ja hauduta 10 minuuttia
- Lisää pavut ja pilkottu lehtikaali
-
Chermoula:
- Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi
- Tarjoile juurespadan kanssa