Parsa-perunasalaattia ja yrttikastiketta
Keväisen raikas perunasalaatti, joka saa täyteläisen makunsa yrttikastikkeesta.

Raaka-aineet
Salaatti:
-
Peruna, puikula 0.4 kg
-
Keltasipuli 0.2 kg
-
Parsa, tuore 0.6 kg
-
Kurkku 0.4 kg
-
Herne, pakaste 0.2 kg
-
Friseesalaatti 0.2 kg
-
Minipinaatti 0.5 kg
-
Herneenverso 0.1 kg
-
Suola ja mustapippuri
Yrttikastike:
-
Vesi 0.1 dl
-
Persilja 50 g
-
Tilli 50 g
Valmistus
-
Salaatti:
- Siivuta hyvin pestyt puikulaperunat ja höyrytä ne nopeasti juuri ja juuri kypsiksi.
- Mausta perunat suolalla, pippurillaja Aromiöljyllä. Jäähdytä nopeasti.
- Pyörittele sipulit sekä parsat Aromiöljyssä ja mausta suolalla.
- Paahda 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes ovat napakan kypsiä.
- Jäähdytä nopeasti.
- Kasaa salaatti ainekset kerroksittain tarjoilua astiaan.
- Tarjoile yrttikastikkeen kera.
-
Yrttikastike:
- Aja ainekset tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.
- Tarjoile salaatin kera.