Grillattua vasikan entrecôte, Dijon-majoneesia ja mustikkakastiketta
Suomen kokkimaajoukkueen resepti

Raaka-aineet
Grillattua vasikan entrecôte, Dijon-majoneesia ja mustikkakastiketta
−
+
€27.83
Vasikka:
Vasikan Entrecote
/kg
1.7 kg
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
0.0 dl
0%
Timjaminoksa
/kpl
5.0 kpl
0%
Valkosipuli
/g
30.0 g
0%
Suola ja mustapippuri
/g
0.0 g
0%
Dijon-majoneesi:
Hellmann's Real Majoneesi 2 L / 1,85 kg
/g
200.0 g
0%

Points
Kananmuna: kyllä
Kala: ei
Maille Dijon Originale Sinappi 6 x 865g
/g
30.0 g
0%
Sitruunamehu, tuorepuristettu
/dl
0.0 dl
0%
Suola
/g
0.0 g
0%
Mustikkakastike:
Punaviini
/l
0.3 l
0%
Vesi
/l
0.1 l
0%
Sokeri
/g
150.0 g
0%
Mustikka
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Fond Vasikka 1L
/l
1.0 l
0%

Points
Sinappi: ei
Seesaminsiemen: ei
/
Vasikka:
-
Vasikan Entrecote 1.7 kg
-
Flora Aromiöljy 2,4 L
-
Timjaminoksa 5.0 kpl
-
Valkosipuli 30.0 g
-
Suola ja mustapippuri
Dijon-majoneesi:
-
Maille Dijon Originale Sinappi 6 x 865g 30.0 g
-
Sitruunamehu, tuorepuristettu
-
Suola
Mustikkakastike:
-
Punaviini 0.3 l
-
Vesi 0.1 l
-
Sokeri 150.0 g
-
Mustikka 300.0 g
Valmistus
-
Vasikka:
Laita vasikan entrecôte yhdessä öljyn ja mausteiden kanssa vakumipussiin. Kypsennä sous vide -menetelmällä 58 asteessa vedessä tunnin ajan. Siirrä matalalämpöuuniin 50 asteeseen ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Avaa pussi ja kuivaa liha. Leikkaa liha annospaloiksi ja grillaa pihvit molemmin puolin juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla. -
Dijon-majoneesi:
Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Mausta. -
Mustikkakastike:
Kiehauta viini, vesi ja sokeri. Ota kattila liedeltä ja lisää mustikat. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siivilöi marjat ja säästä ne. Keitä neste siirappimaiseksi ja lisää vasikkafondi. Keitä kasaan, kunnes kastikkeen rakenne on sopiva. Siivilöi ja lisää mustikat. Mausta suolalla ja pippurilla.