Täytettyjä herkkusieniä Za'atar ja arabisalaattia
Tässä reseptissä yhdistyy kolme klassikkoa lähi-idän keittiöstä: lammas, za'atar-mausteseos ja arabisalaatti. Lampaita on paimennettu lähi-idän alueella jo ammoisista ajoista lähtie ja niiden lihaa käytetään laajasti eri ruokalajeissa. Za'atar on ikivanha mausteseos jota käytetään yleisesti arabimaissa.

Raaka-aineet
Täytettyjä herkkusieniä Za'atar ja arabisalaattia
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€4.23
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Herkkusienet:
Herkkusieni, kokonainen
/kg
0.5 kg
0%
Hellmann's Sitruunavinegretti 1 L
/l
0.05 l
0%

Suola
/g
5.0 g
0%
Mustapippuri, rouhittu
/g
1.0 g
0%
Herkkusienten täyte:
Jauheliha, lammas
/kg
0.3 kg
0%
Crème Bonjour Mustapippuri Laktoositon tuorejuusto 1,5 kg
/kg
0.25 kg
0%
Knorr Valkosipuli Puré Professional 750g
/g
15.0 g
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Sitruunamehu
/g
10.0 g
0%
Pankojauho
/g
10.0 g
0%
Juustokumina
/g
1.0 g
0%
Kaneli, jauhettu
/g
1.0 g
0%
Mustapippuri, rouhittu
/g
0.0 g
0%
Za'atar-mausteseos:
Seesamin siemen, valkoinen
/g
20.0 g
0%
Sumac, maustekukka
/g
8.0 g
0%
Oregano, kuivattu
/g
1.0 g
0%
Timjami
/g
6.0 g
0%
Sitruuna-tuorejuustodressing:
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L
/l
0.1 l
0%
Crème Bonjour Naturel Laktoositon tuorejuusto 1,5 kg
/kg
0.1 kg
0%
Arabisalaatti:
Sydänsalaatti
/kpl
5.0 kpl
0%
Tomaatti
/kg
0.4 kg
0%
Lehtipersilja
/g
20.0 g
0%
Kevätsipuli
/g
20.0 g
0%
Kurkku
/kg
0.4 kg
0%
Hellmann's Sitruunavinegretti 1 L
/ml
0.0 ml
0%

Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Herkkusienet:
-
Herkkusieni, kokonainen 0.5 kg
-
Suola 5.0 g
-
Mustapippuri, rouhittu 1.0 g
Herkkusienten täyte:
-
Jauheliha, lammas 0.3 kg
-
Crème Bonjour Mustapippuri Laktoositon tuorejuusto 1,5 kg 0.25 kg
-
Sitruunamehu 10.0 g
-
Pankojauho 10.0 g
-
Juustokumina 1.0 g
-
Kaneli, jauhettu 1.0 g
-
Mustapippuri, rouhittu
Za'atar-mausteseos:
-
Seesamin siemen, valkoinen 20.0 g
-
Sumac, maustekukka 8.0 g
-
Oregano, kuivattu 1.0 g
-
Timjami 6.0 g
Sitruuna-tuorejuustodressing:
-
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L 0.1 l
-
Crème Bonjour Naturel Laktoositon tuorejuusto 1,5 kg 0.1 kg
Arabisalaatti:
-
Sydänsalaatti 5.0 kpl
-
Tomaatti 0.4 kg
-
Lehtipersilja 20.0 g
-
Kevätsipuli 20.0 g
-
Kurkku 0.4 kg
Valmistus
-
Herkkusienet:
Poista herkkusienien kannat ja pilko kannat pieneksi kuutioksi. Pyörittele herkkusienenlakit Hellmann´s Sitrusvinegetissä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita lakit uunipellille odottamaan täyttämistä. -
Herkkusienten täyte:
Sekoita kaikki ainekset, paitsi pankojauheen,sekä pilkotut sienenjalat keskenään tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pursotinpussiin ja täytä herkkusientenlakit. Ripottele pankojauhe tai vaihtoehtoisesti korppujauhe herkkusienten päälle. Paista 220 asteessa 10 minuutin ajan. -
Za'atar-mausteseos:
Paahda seesaminsiemenet kevyesti pannulla. Sekoita kuivat yrtit kulhossa ja lisää seesaminsiemenet. Lisää seokseen 4 g suolaa. Säilytä kannellisessa rasiassa. Ripottele Za'ataria valmiin salaattin päälle. -
Sitruuna-tuorejuustodressing:
Sekoita Knorr Kuohu, Crème Bonjour jasitruunamehu keskenään juoksevaksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pursotinpulloon ja kylmään odottamaan esillelaittoa. Ravista pulloa kevyesti ennen käyttöä. -
Arabisalaatti:
Puolita sydänsalaatit ja jos haluat voitgrillata ne nopeasti kuumassa grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lohko tomaatit ja kuutioi kuoritut kurkut.Leikkaa lehtipersilja ja kevätsipuli. Mausta salaattiainekset sitruunavinegretilla. Kasaa täytettyjen herkkusienien kanssa lautaselle tai vadille. Viimeistele sitruuna-tuorejuustodressingillä ja tuoreilla persiljan lehdillä. Ripottele lopuksi za'ataria salaatin päälle.