Menu

Raaka-aineet

+

Herkkusienet:

Herkkusienten täyte:

Za'atar-mausteseos:

 • Seesamin siemen, valkoinen 20.0 g
 • Sumac, maustekukka 8.0 g
 • Oregano, kuivattu 1.0 g
 • Timjami 6.0 g

Sitruuna-tuorejuustodressing:

 • Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L 0.1 l
 • Crème Bonjour Naturel Laktoositon tuorejuusto 1,5 kg 0.1 kg

Arabisalaatti:


Tässä reseptissä yhdistyy kolme klassikkoa lähi-idän keittiöstä: lammas, za'atar-mausteseos ja arabisalaatti. Lampaita on paimennettu lähi-idän alueella jo ammoisista ajoista lähtie ja niiden lihaa käytetään laajasti eri ruokalajeissa. Za'atar on ikivanha mausteseos jota käytetään yleisesti arabimaissa.

...

Valmistus

 1. Herkkusienet:

  Poista herkkusienien kannat ja pilko kannat pieneksi kuutioksi. Pyörittele herkkusienenlakit Hellmann´s Sitrusvinegetissä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita lakit uunipellille odottamaan täyttämistä.
 2. Herkkusienten täyte:

  Sekoita kaikki ainekset, paitsi pankojauheen,sekä pilkotut sienenjalat keskenään tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pursotinpussiin ja täytä herkkusientenlakit. Ripottele pankojauhe tai vaihtoehtoisesti korppujauhe herkkusienten päälle. Paista 220 asteessa 10 minuutin ajan.
 3. Za'atar-mausteseos:

  Paahda seesaminsiemenet kevyesti pannulla. Sekoita kuivat yrtit kulhossa ja lisää seesaminsiemenet. Lisää seokseen 4 g suolaa. Säilytä kannellisessa rasiassa. Ripottele Za'ataria valmiin salaattin päälle.
 4. Sitruuna-tuorejuustodressing:

  Sekoita Knorr Kuohu, Crème Bonjour jasitruunamehu keskenään juoksevaksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pursotinpulloon ja kylmään odottamaan esillelaittoa. Ravista pulloa kevyesti ennen käyttöä.
 5. Arabisalaatti:

  Puolita sydänsalaatit ja jos haluat voitgrillata ne nopeasti kuumassa grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lohko tomaatit ja kuutioi kuoritut kurkut.Leikkaa lehtipersilja ja kevätsipuli. Mausta salaattiainekset sitruunavinegretilla. Kasaa täytettyjen herkkusienien kanssa lautaselle tai vadille. Viimeistele sitruuna-tuorejuustodressingillä ja tuoreilla persiljan lehdillä. Ripottele lopuksi za'ataria salaatin päälle.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu