Sipulikeittoa, mornayvaahtoa, parmesan tuille ja ruohosipulia
Suomen Bocuse d´Or edustaja Johan Kurkela valmistaa Knorr Professional VASIKANLIHAFONDia käyttämällä ranskalaisen bistro klassikon, aina yhtä trendikkään ja herkullisen sipulikeiton. Parmesan tuille ja sifonista annosteltava mornayvaahto nostavat tämän klassikon aivan uudelle tasolle!

Raaka-aineet
Sipulikeittoa, mornayvaahtoa, parmesan tuille ja ruohosipulia
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€33.17
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Sipulikeitto
Voi
/g
50.0 g
0%
Oliiviöljy
/g
30.0 g
0%
Sipuli
/g
500.0 g
0%
Knorr Professional Vasikkafondi 1 L
/g
1000.0 g
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Sherry
/g
30.0 g
0%
Timjami
/g
1.0 g
0%
Suola
/g
0.0 g
0%
Mustapippuri myllystä jauhettu
/n/a
0.0 n/a
0%
Mornayvaahto
Vehnäjauho
/g
25.0 g
0%
Voi
/g
25.0 g
0%
Täysmaito
/g
500.0 g
0%
Gryere juusto
/g
200.0 g
0%
Suola
/g
8.0 g
0%
Parmesan tuille
Voi
/g
50.0 g
0%
Vehnäjauho
/g
50.0 g
0%
Isomaltoosi
/g
50.0 g
0%
Kananmunan valkuainen
/g
50.0 g
0%
Parmesanjuusto, raaste
/g
50.0 g
0%
Hiillostettu ruohosipuliöljy
Ruohosipuli
/g
40.0 g
0%
Rypsiöljy
/g
200.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Sipulikeitto
-
Voi 50.0 g
-
Oliiviöljy 30.0 g
-
Sipuli 500.0 g
-
Sherry 30.0 g
-
Timjami 1.0 g
-
Suola
-
Mustapippuri myllystä jauhettu
Mornayvaahto
-
Vehnäjauho 25.0 g
-
Voi 25.0 g
-
Täysmaito 500.0 g
-
Gryere juusto 200.0 g
-
Suola 8.0 g
Parmesan tuille
-
Voi 50.0 g
-
Vehnäjauho 50.0 g
-
Isomaltoosi 50.0 g
-
Kananmunan valkuainen 50.0 g
-
Parmesanjuusto, raaste 50.0 g
Hiillostettu ruohosipuliöljy
-
Ruohosipuli 40.0 g
-
Rypsiöljy 200.0 g
Valmistus
-
Sipulikeitto
Viipaloi sipulit ohuelti mandoliinilla. Sulata voi ja öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota läpikuultavaksi. Lisää liemi, kiehauta ja hauduta hiljalleen kannen alla 30min. Mausta sherryllä, kuivatulla timjamilla, suolalla ja pippurilla. -
Mornayvaahto
Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauho ja freesaa hetki. Lämmitä maito erikseen. Lisää maito suurusteen joukkoon jatkuvasti vatkaten. Lisää suola ja gryere. Aja kastike sileäksi sauvasekoittimella, siivilöi ja siirrä sifoniin. Lataa sifoni yhdellä kaasupatruunalla. Säilytä lämpimässä. -
Parmesan tuille
Sulata voi. Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Levitä silikonimattojen tai leivinpaperin väliin ja paista 160c asteisessa uunissa rapeaksi, noin 10min. Stanssaa keksit muotoon vielä lämpimänä. -
Hiillostettu ruohosipuliöljy
Hiillosta ruohosipuli kaasupolttimella taikka pannulla. Yhdistä raaka-aineet blenderissä ja aja täydellä teholla vihreäksi öljyksi. Siivilöi liinan läpi. -
Lisäksi
karamelisoitua omenaahiillostettua sipuliakuivattua jauhettua ruohosipulia