Menu

Raaka-aineet

+

Sipulikeitto

Mornayvaahto

  • Vehnäjauho 25.0 g
  • Voi 25.0 g
  • Täysmaito 500.0 g
  • Gryere juusto 200.0 g
  • Suola 8.0 g

Parmesan tuille

  • Voi 50.0 g
  • Vehnäjauho 50.0 g
  • Isomaltoosi 50.0 g
  • Kananmunan valkuainen 50.0 g
  • Parmesanjuusto, raaste 50.0 g

Hiillostettu ruohosipuliöljy

  • Ruohosipuli 40.0 g
  • Rypsiöljy 200.0 g

Suomen Bocuse d´Or edustaja Johan Kurkela valmistaa Knorr Professional VASIKANLIHAFONDia käyttämällä ranskalaisen bistro klassikon, aina yhtä trendikkään ja herkullisen sipulikeiton. Parmesan tuille ja sifonista annosteltava mornayvaahto nostavat tämän klassikon aivan uudelle tasolle!

...

Valmistus

  1. Sipulikeitto

    Viipaloi sipulit ohuelti mandoliinilla. Sulata voi ja öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota läpikuultavaksi. Lisää liemi, kiehauta ja hauduta hiljalleen kannen alla 30min. Mausta sherryllä, kuivatulla timjamilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Mornayvaahto

    Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauho ja freesaa hetki. Lämmitä maito erikseen. Lisää maito suurusteen joukkoon jatkuvasti vatkaten. Lisää suola ja gryere. Aja kastike sileäksi sauvasekoittimella, siivilöi ja siirrä sifoniin. Lataa sifoni yhdellä kaasupatruunalla. Säilytä lämpimässä.
  3. Parmesan tuille

    Sulata voi. Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Levitä silikonimattojen tai leivinpaperin väliin ja paista 160c asteisessa uunissa rapeaksi, noin 10min. Stanssaa keksit muotoon vielä lämpimänä.
  4. Hiillostettu ruohosipuliöljy

    Hiillosta ruohosipuli kaasupolttimella taikka pannulla. Yhdistä raaka-aineet blenderissä ja aja täydellä teholla vihreäksi öljyksi. Siivilöi liinan läpi.
  5. Lisäksi

    karamelisoitua omenaa 
    hiillostettua sipulia 
    kuivattua jauhettua ruohosipulia
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu