Kuningatartiikeri

Raaka-aineet
Työohje
-
Sokeri 0.5 kg
-
Kananmuna 0.64 kg
-
Vehnäjauho 0.8 kg
-
Leivinjauhe 0.03 kg
-
Vaniljasokeri 0.03 kg
-
Mustikka, pakaste 0.2 kg
Valmistus
-
Työohje
- Voitele ja korppujauhota 1/1 65 mm GN-vuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi rasva-sokeriseokseen vuorotellen jauhoseosta ja Knorr Kuohua.
- Ota 1/3 taikinasta erilleen. Sekoita siihen kiisseliaines ja mustikat. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi väliin kunigatartaikina ja evitä päälle loppu vaaleasta taikinasta.
- Pistele veitsellä taikinan läpi, jotta taikinat vähän sekoittuvat.
- Paista +175°C:ssa uunissa kypsäksi noin 45 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa annospaloiksi.