Menu

Raaka-aineet

+

Briossi:

  • Täysmaito 500.0 g
  • Hiiva 40.0 g
  • Vehnäjauho 700.0 g
  • Sokeri 40.0 g
  • Suola 10.0 g
  • Hunaja 30.0 g
  • Rypsiöljy 75.0 g

Marinoitu sipuli:

  • punasipuli 400.0 g
  • Väkiviinaetikka 100.0 g
  • Sokeri 200.0 g
  • Vesi 300.0 ml

Dijonmajoneesi

  • Hellmann's Professional Majoneesi 5 L / 4,9 kg 400.0 g
  • Maille Dijon Originale Sinappi 6 x 865g 400.0 g

Smash pihvit:

  • Naudan jauheliha 25% 2.0 kg

Esillepano:

  • Mature Cheddar 20.0 kpl

Smash-hampurilaisen tarkoituksena on saada hyvin paistunut pinta (Maillardin reaktio), tällainen karamellisaatio lisää paljon makua koko hampurilaisten elämykseen. Kokeile ehdottomasti, jos olet hampurilaisten ystävä!

...

Valmistus

  1. Briossi:

    Valmistus
    Lämmitä maito 38 asteeseen ja liuota hiiva siihen. Lisää loput ainekset. Vaivaa taikinakoukulla 12 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä kelmulla ja anna kohota tunnin ajan. Leivo sämpylät ja anna niiden kohota vielä 20 minuuttia. Voitele sämpylät munamaidolla ja paista uunissa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.
  2. Marinoitu sipuli:

    Valmistus
    Mittaa etikka, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä. Kuori ja viipaloi sipulit niin ohuiksi kuin mahdollista, mieluiten mandoliinilla. Kaada kuuma liemi sipuleiden päälle ja anna jäähtyä.
  3. Dijonmajoneesi

    Valmistus
    Sekoita Hellmann´s Professional ja sinappi.
  4. Smash pihvit:

    Valmistus
    Pyörittele 20 lihapalloa, joista jokainen painaa 100g.
  5. Esillepano:

    Esillepano
    Halkaise sämpylä ja paahda leikattu pinta rasvassa. Painele liha kuumalle parilalle tai pannulle leivinpaperin ja painon (esim. kattilan tai suuren lastan) kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Käännä hampurilaiset ja mausta uudelleen, lisää cheddarjuusto ja reilu 1 rkl Dijon-majoneesia. Nosta kaksi hampurilaista päällekkäin ja lisää päälle marinoitua sipulia ja aseta ne sämpylän väliin.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu