Menu

Raaka-aineet

+

Pizza taikina:

 • Hiiva 3.0 g
 • Vesi 132.0 l
 • Tipo 00 2.0 kg
 • Suola 45.0 g

Valkoinen kastike:


Tämä herkullinen vegaaninen valkoinen pizza on maustettu sienillä, valkosipulilla ja valkojuustolla (ilman tomaattikastiketta!) luoden yksinkertaisen ja hyvän aterian.

...

Valmistus

 1. Pizza taikina:

  Valmistus:
  Liota hiiva kylmään veteen ja sekoita joukkoon jauhot, vaivaa taikinaa taikinakoukulla noin 15 minuuttia gluteenin aktivoimiseksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan levätä 15 minuuttia.
  Vaivaa taikinaa käsin muutaman minuutin ajan, kunnes se on tasainen. Aseta taikina kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna taikinan levätä noin 12 tuntia noin 20 asteessa seuraavaan päivään.
  Jaa taikina 10 osaan. Säilytä taikinaa jääkaapissa ihanteellisesti 3 päivää (voi käyttää jo yhden päivän jälkeen) tai ennen käyttöä se voidaan säilyttää helposti jääkaapissa vähintään viikon ja enintään 10 päivän ajan.
 2. Valkoinen kastike:

  Valmistus:
  Sekoita ainekset yhteen.
 3. Täyte-ehdotuksia:

  Sienet, tuoreet, kanttarellit, tuoreet, shimei-sienet, Violife-raastettu juusto, pinaatti tai mangoldi.
 4. Pizza:

  Lämmitä uuni 275 asteeseen. Laita hieman valkokastiketta "kaulitun" pizzataikinan keskelle, levitä kastike ja lisää siihen raastettua juustoa ja päälle sieniäviipaloituna tarvittaessa. Paista pizzoja noin 3 minuuttia, sitten liu'uta "puoli tuntia" ja paista vielä muutama minuutti tasaisesti kypsäksi. Ota se ulos ja anna sen jäähtyä muutama minuutti ennen kuin lisäät päällysteen kuten tuoretta pinaattia tai mangoldin versoja.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu