Rosolli
"Halusin mukaan myös perinteisiä kaikille tuttuja joulupöydän tuotteita, joista rosolli on yksi ”pakollinen”. Se on niin moniulotteinen tuote että sitä on mahdollista varioida useilla eri tavoilla. Itse lähdin hakemaan vielä lisää joulun fiilistä ja makuja juuri esimerkiksi 5 spice mausteseoksella. Perinteisen kermavaahdon halusin jättää pois ja korvasin sen majoneesilla, jolloin koko salaatin luonne muuttuu isosti."
Suomen Kokkimaajoukkueen kapteeni Matias Haapsaari

Raaka-aineet
Rosolli
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Raaka-aineen merkki
Rosolli




Raaka-aineen nimi
Rosolli
-
Peruna 200.0 g
-
Suolakurkku 100.0 g
-
Porkkana 200.0 g
-
Punajuuri 200.0 g
-
Omena 200.0 g
-
Sokeri 400.0 g
-
Vesi 600.0 ml
-
Kiinalainen viismauste
Valmistus
-
Rosolli
Paahda kypsäksi peruna ja punajuuri. Kuutioi omena ja anna maustua valkoviini etikassa. Keitä porkkanat ja punajuuret kypsäksi sherryetikasta, sokerista ja vedestä tehdyssä pikkeliliemessä joka on maustettu viisi mausteella. Kuutioi kaikki loput ja sekoita kaikki keskenään.Mausta rosolli maille dijonilla sekä hellmansin majoneesilla.Koristele esimerkiksi pikkelöidyillä kuusenkerkillä.