Rapeat blinit
Rapeaksi paistetut blinit kuuluvat meillä talven herkkuihin, mutta Venäjällä niitä syödään läpivuoden. Blinien kaveriksi sopii melkein mikä vaan suolainen tai makea lisuke. Tästä reseptistä saat gluteenittoman valitsemalla taikkinaan jonkin gluteenittoman oluen.

Raaka-aineet
Rapeat blinit
−
+
€1.54
Blinipohja:
Rama Professional Fraiche 24 % maitopohjainen kasvirasvasekoite 1L
/dl
1.0 dl
0%
Kevytmaito
/dl
2.0 dl
0%
Hiiva
/g
20.0 g
0%
Tattarijauho
/kg
0.3 kg
0%
Blinitaikina:
Olut
/dl
1.5 dl
0%
Suola
/g
5.0 g
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
0.2 dl
0%
Kananmuna
/kpl
2.0 kpl
0%
Blinien paistaminen:
Flora Aromiöljy 2,4 L
/ml
0.0 ml
0%
/
Blinipohja:
-
Rama Professional Fraiche 24 % maitopohjainen kasvirasvasekoite 1L 1.0 dl
-
Kevytmaito 2.0 dl
-
Hiiva 20.0 g
-
Tattarijauho 0.3 kg
Blinitaikina:
-
Olut 1.5 dl
-
Suola 5.0 g
-
Flora Aromiöljy 2,4 L 0.2 dl
-
Kananmuna 2.0 kpl
Blinien paistaminen:
-
Flora Aromiöljy 2,4 L
Valmistus
-
Blinipohja:
- Lämmitä fraiche ja maito kädenlämpöiseksi
- Lisää hiiva ja jauhot, sekoita tasaiseksi ja varmista, että taikina alkaa kuplimaan
- Anna kohota yön yli kylmässä
-
Blinitaikina:
- Sekoita olut, suola ja Flora Aromiöljy blinipohjaan
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset
- Lisää keltuaiset blinipohjan joukkoon
- Vaahdota valkuaiset ja lisää nopeasti sekoittaen ne pohjan joukkoon
-
Blinien paistaminen:
- Kuumenna lettupannu ja paista blinit runsaassa Aromiöljyssä molemmin puolin
- Lisää öljyä tarvittaessa
- Tarjoile esimerkiksi mädin tai caviartin, Knorr Fraichen ja leikatun sipulin kera