Raaka-aineet
Perunavelli
-
Peruna, puikula 300.0 g
-
Täysmaito 6.0 dl
-
Voi 100.0 g
-
Suola 10.0 g
Kaalikääryleet
-
Valkokaali 500.0 g
-
Valkokaali 100.0 g
-
Maustepippuri, jauhettu
-
Ohranehlmi 200.0 g
-
Kanajauheliha 150.0 g
-
Siirappi 50.0 g
Haudutusliemi
-
Siirappi 50.0 dg
-
Voi 50.0 dg
Valmistus
-
Perunavelli
- Kuutioi peruna ja keitä täysin kypsäksi maidossa
- Paseeraa kypsä peruna siivilän lävitse ja sekoita joukkoon maito, voi ja suola peruna.
- Voit myös tehdä keiton soseuttamalla sauvasekoittimella, mutta älä soseuta liian kauan jotta perunan rakenne ei mene liisteriksi.
- Tarkista maku ja keiton rakenne ja ohenna tarvittaessa.
- Paista perunan kuoret rapeiksi rasvakeittimessä ja käytä annoksen päällä koristeena
-
Kaalikääryleet
- Sekotia suikaloitu kaali, maustepippuri, timjamitahna, ohra, rama ruoka, kanajauheliha kanaliemijauhe ja siirappi sekaisin yhdeksi massaksi.
- Jaa seos tasan kaaalin lehtien sisälle, rullaa kääryleiksi ja aseta vuokaan
- Kiehuata haudutusliemi (ohje alla) ja kaada liemi kääryleiden päälle.
- Kypsennä uunissa 150 asteessa 1,5 tuntia jotta kaalin rakenne on täysin pehmentynyt
-
Haudutusliemi
- Kaalikääryleiden haudutusliemi
-
Annoksen kokoaminen
- Kokoa annos laittamalla perunakeittoa lautasen pohjalle, kääryle päälle ja koristele annos jäisillä puolukoilla.
Vinkki: Voit annostella keiton sifonin kanssa jolloin saat rakenteesta todella kuohkean