Paistettua kuhaa, sitruuna confitia ja äyriäiskastiketta
Suomen kokkimaajoukkueen resepti

Raaka-aineet
Paistettua kuhaa, sitruuna confitia ja äyriäiskastiketta
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€41.01
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Paistettu kuha ja kuhapallo:
Kuhafilee, tuore tai pakaste
/kg
2.0 kg
0%
Suola
/g
0.0 g
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
0.0 dl
0%
Sitruunan kuori
/g
0.0 g
0%
Timjaminoksa
/kpl
0.0 kpl
0%
Sitruuna confit:
Sitruuna
/kpl
10.0 kpl
0%
Vesi
/dl
1.0 dl
0%
valkoviinietikka
/dl
1.0 dl
0%
Sokeri
/g
100.0 g
0%
Äyriäisliemi:
Knorr Professional Fond Äyriäinen 1L
/l
0.5 l
0%
Valkoviini
/l
0.38 l
0%
Kuohukerma
/l
0.25 l
0%
Fenkoli
/g
50.0 g
0%
Porkkana
/g
50.0 g
0%
Keltasipuli
/g
50.0 g
0%
Purjo
/g
50.0 g
0%
Tomaattipyre
/g
50.0 g
0%
Tähtianis
/g
10.0 g
0%
Fenkolinsiemen
/g
10.0 g
0%
Voi, normaali suolainen
/g
20.0 g
0%
Lisäkkeet ja viimeistely:
Sydänsalaatti
/kpl
5.0 kpl
0%
Katkarapu, kokonainen
/g
200.0 g
0%
Sinisimpukka
/g
200.0 g
0%
Yrttejä ja kukkia
/g
0.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Paistettu kuha ja kuhapallo:
-
Kuhafilee, tuore tai pakaste 2.0 kg
-
Suola
-
Flora Aromiöljy 2,4 L
-
Sitruunan kuori
-
Timjaminoksa
Sitruuna confit:
-
Sitruuna 10.0 kpl
-
Vesi 1.0 dl
-
valkoviinietikka 1.0 dl
-
Sokeri 100.0 g
Äyriäisliemi:
-
Knorr Professional Fond Äyriäinen 1L 0.5 l
-
Valkoviini 0.38 l
-
Kuohukerma 0.25 l
-
Fenkoli 50.0 g
-
Porkkana 50.0 g
-
Keltasipuli 50.0 g
-
Purjo 50.0 g
-
Tomaattipyre 50.0 g
-
Tähtianis 10.0 g
-
Fenkolinsiemen 10.0 g
-
Voi, normaali suolainen 20.0 g
Lisäkkeet ja viimeistely:
-
Sydänsalaatti 5.0 kpl
-
Katkarapu, kokonainen 200.0 g
-
Sinisimpukka 200.0 g
-
Yrttejä ja kukkia
Valmistus
-
Paistettu kuha ja kuhapallo:
Leikkaa kuhasta selkä- ja vatsafiléet erilleen. Säästä selkäfiléetä paistamista varten. Fileoi vatsaosasta nahka pois ja kuutioi vatsafilée pieniksi kuutioiksi. Mausta kuutiot suolalla, ruohosipulilla, sitruunankuorella ja muutamalla oliiviöljy tipalla. Tee tuorekelmun avulla pieniä palloja ja kypsennä 42 asteisessa vedessä 10 minuutin ajan. Jäähdytä nopeasti. Mausta selkäfiléet suolalla ja paista timjamin kera kuumalla pannulla nahkapuolelta. Loppukypsennä uunissa juuri ennen tarjoilua. -
Sitruuna confit:
Ryöppää sitruunat kiehuvassa vedessä vähintään kuusi kertaa. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Puolita ryöpätyt sitruunat ja sulje vakumipussiin etikkaliemen kanssa. Kypsennä 70-asteisessa höyryuunissa tunnin ajan. Fileoi sitruunat ja tarjoile. -
Äyriäisliemi:
Hauduta pilkottuja kasviksiaöljyssä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää valkoviini sekätomaattipyre ja keitä kasaan. Lisää äyriäisfondi ja mausteet kattilaan. Keitä puoleen ja siivilöi. Lisää kerma ja keitä vielä hetki kasaan. Mausta.Aja kastike ja voi kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua. -
Lisäkkeet ja viimeistely:
Paahda sydänsalaatit kevyesti kuumalla pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Koristele annos keitetyillä sinisimpukoilla, katkaravuilla, yrteillä ja kukilla.