+

Hummerit:

  • Hummeri 10 kpl
  • Vesi 8 l
  • merisuola 0.4 kg
  • Sokeri 0.1 kg
  • Suola ja mustapippuri

Pastataikina:

  • Durumvehnäjauho 0.4 kg
  • Kananmuna 6 kpl
  • Oliiviöljy 0.2 dl
  • Suola

Raviolin täyte:

Paahdetut tomaatit:

  • Tomaatti, keskikokoinen 10 kpl
  • Oliiviöljy
  • Suola ja mustapippuri

Äyriäiskastike:

  1. Hummerit:

    Keitä hummereita 7 minuuttia suolatussa vedessä. Irrota lihat hummerin kuorista. Puolet saksista paistetaan ja puolet käytetään raviolien täytteeksi. Paista hummerinpyrstöt ja sakset juuri ennen tarjoilua ja mausta ne suolalla sekä pippurilla.
  2. Pastataikina:

    Sekoita kaikki pastataikinan ainekset kutterilla tai käsin. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
  3. Raviolin täyte:

    Aja hummerinliha ja suola kutterilla tasaiseksi tahnaksi. Lisääkuohu ohuena nauhana ja lisää kananmunat yksitellen. Kääntele seokseen hienonnettu sipuli ja persilja. Laita massa pursotinpussiin.
  4. Raviolit:

    Kaulitse pastataikina ohueksi levyksi. Stanssaa pastataikinasta pyöreitä levyjä 20 kappaletta. Pursota täytettä ruokalusikallisen verran per pohja ja voitele reunoilta munanvalkuaisella. Levitä päälle toinen pastalevy ja paina reunat kiinni. Tee yhteensä kymmenen raviolia. Keitä kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia.
  5. Paahdetut tomaatit:

    Kaltaa tomaatit kiehuvassa vedessä 20 sekunin ajan. Jäähdytä jäävesihauteessa. Kuori tomaatit.Pyörittele tomaatit oliiviöljyssä, ripottele päälle hieman suolaa ja paista 150 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  6. Äyriäiskastike:

    Ruskista hummerin kuoret öljyssä. Lisää äyriäisfondi ja vesi. Keitä hiljalleen 30 minuuttia. Siivilöi kuoret pois ja keitä lientä kasaan, kunnes siitä on noin puolet jäljellä. Lisää tomaattisose ja kerma. Kiehauta ja viimeistele voilla, suolalla sekä sitruunamehulla. Vaahdota sauvasekoittimella.
+