Raaka-aineet
Keksipohja
-
Digestive -keksi 0.2 kg
Täyte
-
Mustikka, pakaste, kotimainen 0.3 kg
-
Liivatelehti 0.02 kg
-
Sokeri 0.08 kg
-
Kardemumma, jauhettu
-
Sitruunamehu 0.03 l
Valmistus
-
Keksipohja
Hienonna keksit kutterissa. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Kiinnitä irtopohjavuokaan (ø 26 cm) leivinpaperi. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Anna kovettua kylmässä. -
Täyte
- Soseuta mustikat tehosekottimessa.
- Laita liivatelehdet (18 g = 5 liivatetta) likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota Knorr Kuohu kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, soseutetut mustikat, sokeri ja kardemumma.
- Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne mikrossa sitruunamehun kanssa. Kaada liivatteet ohuena nauhana täytteen joukkoon, varovasti sekoittaen.
- Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta ja koristele kakku.