Mansikka-vaniljatorttu
Kakun koristeluun voi hyödyntää luonnonyrttejä, esimerkiksi ketunleipiä.

Raaka-aineet
Mansikka-vaniljatorttu
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€3.42
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Piiraspohja
Flora Professional Kasvirasvalevite 75 %, 2,5 kg
/g
150.0 g
0%
Sokeri
/g
95.0 g
0%
Mantelijauhe
/g
30.0 g
0%
Vehnäjauho
/g
250.0 g
0%
Vaniljatanko
/g
1.0 g
0%
Suola
/g
1.0 g
0%
Kananmuna
/g
60.0 g
0%
Täyte
Kevytmaito
/dl
4.0 dl
0%
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L
/dl
1.0 dl
0%
Kananmunan keltuainen
/g
120.0 g
0%
Maizena maissitärkkelys
/g
35.0 g
0%
Vaniljatanko
/g
0.0 g
0%
Sokeri
/g
120.0 g
0%
Flora Professional Kasvirasvalevite 75 %, 2,5 kg
/g
30.0 g
0%
Pinnalle
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L
/dl
2.0 dl
0%
Mansikka, tuore tai pakaste
/g
500.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Piiraspohja
-
Flora Professional Kasvirasvalevite 75 %, 2,5 kg 150.0 g
-
Sokeri 95.0 g
-
Mantelijauhe 30.0 g
-
Vehnäjauho 250.0 g
-
Vaniljatanko 1.0 g
-
Suola 1.0 g
-
Kananmuna 60.0 g
Täyte
-
Kevytmaito 4.0 dl
-
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L 1.0 dl
-
Kananmunan keltuainen 120.0 g
-
Maizena maissitärkkelys 35.0 g
-
Vaniljatanko
-
Sokeri 120.0 g
-
Flora Professional Kasvirasvalevite 75 %, 2,5 kg 30.0 g
Pinnalle
-
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L 2.0 dl
-
Mansikka, tuore tai pakaste 500.0 g
Valmistus
-
Piiraspohja
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon pehmeä margariini. Sekoita yleiskoneessa tasaiseksi. Sekoita muna joukkoon.
- Anna taikina levätä kylmässä noin puoli tuntia. Levitä taikina piirasvuokaan tai kauli taikina noin 3 cm paksuiseksi levyksi ja ota stanssilla pyöreitä tartalettipohjia. Paista pohjat kypsiksi 175ºC.ssauunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
-
Täyte
- Sekoita täytteen ainekset keskenään kattilassa. Mausta sokerilla ja vaniljatangon siemenillä. Kuumenna kastike ja anna kiehua kunnes kastike on suurustunut. Jäähdytä.
- Levitä täyte jäähtyneiden pohjien päälle.
-
Pinnalle
- Levitä viipaloidut mansikat tortun pinnalle.
- Vaahdota Kuohu ja pursota se mansikoiden päälle.
- Koristele ketunleivillä tai mintun lehdillä.