Raaka-aineet
Maustetahna
-
Salottisipuli 0.12 kg
-
Inkivääri,tuore 0.03 kg
-
lime, lehti
-
Valkosipuli 0.02 kg
-
Sitruunaruoho 0.01 kg
Keitto
-
Vesi 2.5 l
-
Kalakastike (fish sauce) 0.02 l
-
Broilerisuikale, kypsä 0.75 kg
-
Valkokaali 0.3 kg
-
Porkkana 0.25 kg
-
Parsakaali 0.25 kg
-
Pavunitu, tuore 0.15 kg
-
Limemehu 0.06 l
-
Minttu, tuore
-
Thaibasilika
Valmistus
-
Maustetahna
- Maustetahna: Lisää öljy, keltainen currytahna, lohkottu salottisipuli, pilkottu inkivääri, limetin lehdet, pilkottu valkosipuli ja hienonnettu sitruunaruoho monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä tarvittaessa.
-
Keitto
- Kuullota maustetahnaa öljyssä, kunnes se alkaa tuoksua ja öljy alkaa erottua. Lisää vesi, kanafonditiiviste ja kalakastike. Kiehauta.
- Lisää kypsät broilerisuikaleet, suikaloitu valkokaali ja porkkanat, parsakaalin nuputja pavunidut. Hauduta kypsäksi.
- Mausta limemehulla. Koristele thaibasilikalla ja mintulla ennen tarjoilua.
- Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Vinkki
Voit vaihtaa valkokaalin kiinankaaliin.