Kasvisbörek ja paprika-tuorejuustoa
Börek on yleisnimi turkkilaiselle piiraalle. Taikina versioita on monia. Tässä reseptissä on käytetty filotaikinaa sen lehtevyyden takia. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan; kasvista, fetaa ja/tai lihaa. Tämän turkkilaisen piiraan voi tehdä myös uunivuokaan kerroksittain, jolloin se soveltuu hyvin esimerkiksi lounasruoaksi.

Raaka-aineet
Kasvisbörek ja paprika-tuorejuustoa
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€2.52
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Täyte:
Flora Aromiöljy 2,4 L
/ml
0.0 ml
0%
Sipuli
/kg
0.1 kg
0%
Porkkana, kuorittu
/kg
0.2 kg
0%
Peruna
/kg
0.2 kg
0%
Kesäkurpitsa
/kg
0.2 kg
0%
Knorr Savuchili Puré Professional 750g
/g
5.0 g
0%

Knorr Kasvisliemi Professional 2 x 800 g/64 L
/g
10.0 g
0%
Vesi
/l
0.3 l
0%
Pinaatti, tuore
/g
50.0 g
0%
Sitruunamehu
/g
0.0 g
0%
Börekin teko:
Filotaikina
/kg
0.45 kg
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
0.1 dl
0%
Tuorejuusto:
Crème Bonjour Maustamaton
/g
100.0 g
0%
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L
/dl
1.0 dl
0%
Knorr Paprika Puré Professional 750g
/g
20.0 g
0%

Suola
/g
0.0 g
0%
Mustapippuri, rouhittu
/g
0.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Täyte:
-
Flora Aromiöljy 2,4 L
-
Sipuli 0.1 kg
-
Porkkana, kuorittu 0.2 kg
-
Peruna 0.2 kg
-
Kesäkurpitsa 0.2 kg
-
Knorr Kasvisliemi Professional 2 x 800 g/64 L 10.0 g
-
Vesi 0.3 l
-
Pinaatti, tuore 50.0 g
-
Sitruunamehu
Börekin teko:
-
Filotaikina 0.45 kg
-
Flora Aromiöljy 2,4 L 0.1 dl
Tuorejuusto:
-
Crème Bonjour Maustamaton 100.0 g
-
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L 1.0 dl
-
Suola
-
Mustapippuri, rouhittu
Valmistus
-
Täyte:
Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Freesaa ensiksi sipuleja, porkkanoita ja perunoita aromiöljyssä viiden minuutin ajan. Lisää kesäkurpitsat, Knorr Savuchili, kasvisliemi ja vesi. Keitä kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pinaatit, mausta sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla. -
Börekin teko:
Sulata filotaikina pakkauksessaan huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Ota pakkauksesta yksi taikinalevy ja voitele se kauttaaltaan Aromiöljyllä. Laita toinen taikinalevy tämän päälle ja voitele ohuelti Aromiöljyllä. Leikkaa taikinalevy neljään suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita jokaiselle levylle reilu ruokalusikallinen täytettä ja taittele kolmion muotoon. Nosta valmiitkolmiot pellille ja voitele vielä kevyesti. Pakasta, jos et paista niitä heti. Halutessasi voit tehdä nämä myös voitaikinasta. -
Tuorejuusto:
Vaahdota Crème Bonjour, Knorr Kuohu japaprika purévaahdoksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita vaahto pursotinpussiin ja kylmään odottamaan esillelaittoa. -
Esillelaitto:
Paista pastillat 220 asteisessa uunissa 12 minuutin ajan tai kun ovat saaneet väriä pintaan. Tarjoilebörekit tuorejuuston, tuoreiden yrttinen ja salaattin kera.