Menu

Raaka-aineet

+

Täyte:

Börekin teko:

 • Filotaikina 0.5 kg
 • Flora Aromiöljy 2,4 L 0.1 dl

Tuorejuusto:


Börek on yleisnimi turkkilaiselle piiraalle. Taikina versioita on monia. Tässä reseptissä on käytetty filotaikinaa sen lehtevyyden takia. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan; kasvista, fetaa ja/tai lihaa. Tämän turkkilaisen piiraan voi tehdä myös uunivuokaan kerroksittain, jolloin se soveltuu hyvin esimerkiksi lounasruoaksi.

...

Valmistus

 1. Täyte:

  Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Freesaa ensiksi sipuleja, porkkanoita ja perunoita aromiöljyssä viiden minuutin ajan. Lisää kesäkurpitsat, Knorr Savuchili, kasvisliemi ja vesi. Keitä kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pinaatit, mausta sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla.
 2. Börekin teko:

  Sulata filotaikina pakkauksessaan huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Ota pakkauksesta yksi taikinalevy ja voitele se kauttaaltaan Aromiöljyllä. Laita toinen taikinalevy tämän päälle ja voitele ohuelti Aromiöljyllä. Leikkaa taikinalevy neljään suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita jokaiselle levylle reilu ruokalusikallinen täytettä ja taittele kolmion muotoon. Nosta valmiitkolmiot pellille ja voitele vielä kevyesti. Pakasta, jos et paista niitä heti. Halutessasi voit tehdä nämä myös voitaikinasta.
 3. Tuorejuusto:

  Vaahdota Crème Bonjour, Knorr Kuohu japaprika purévaahdoksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita vaahto pursotinpussiin ja kylmään odottamaan esillelaittoa.
 4. Esillelaitto:

  Paista pastillat 220 asteisessa uunissa 12 minuutin ajan tai kun ovat saaneet väriä pintaan. Tarjoilebörekit tuorejuuston, tuoreiden yrttinen ja salaattin kera.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu