Menu

Raaka-aineet

+

Täyte

Piiraspohja

  • Voitaikina 900.0 g
  • Kananmuna 50.0 g

Hävyttömän hyvä sipulipiiras. Tarjoa se raikaan salaatin kanssa.

...

Valmistus

  1. Täyte

    1. Ruskista sipulia hitaasti Omenasiideri-Sherryvinegretissä, keskilämmöllä 20–25 minuuttia. Sekoita tasaisin väliajoin kunnes sipuli on ruskistunut.
    2. Hienonna sillä aikaa anjovikset (säästä liemi) ja oliivit.Säästä muutama kokonainen oliivi koristeeksi.
    3. Sekoita anjovis- ja oliivisilppu ruskistetun sipulin joukkoon.
    4. Mausta sokerilla, suolalla, timjamitahnamausteella ja muutamalla ruokalusikallisella anjovislientä, paista vielä muutama minuutti. Anna sipulien jäähtyä.
  2. Piiraspohja

    1. Leikkaa voitaikina kymmeneen palaan (n. 8 x 16 cm). Tee veitsellä 1 cm:n viilto jokaisen voitaikinalevyn reunaan. Pistele haarukalla reikiä kohtaan, johon täyte tulee.
    2. Voitele ulkoreuna vatkatulla kananmunalla
    3. Levitä sipulitäyte voitaikinan päälle, niin että 1 cm:n reuna jää paljaaksi.
    4. Laita jokaisen piiraan päällekokonaisia oliiveja koristeeksi.
    5. Paista kypsäksi +180-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.
    6. Tarjoile vihersalaatin kera.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu