+

Hirvenfile:

Endiivi:

  • Endiivi 5 kpl
  • Sitruunamehu, tuorepuristettu 1 dl
  • Hunaja 50 g
  • Suola ja mustapippuri
  • Voi, normaali suolainen 0.1 kg

Juusto-perunakreemi:

Puolukka-riistakastike:

  1. Hirvenfile:

    Puhdista hirvenfilee ja leikkaa se 150 g:n pihveiksi. Ruskistapihvit paistinpannulla aromiöljyn, rosmariinin, timjamin ja valkosipulin kanssa. Loppukypsennä 120 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 50 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna lihan vetäytyä 20 minuuttia.
  2. Endiivi:

    Puolita endiivit pitkittäinja laita vakuumipussiin. Kiehauta 2 dl vettä ja sekoita joukkoon sitruunanmehu,voi ja hunaja. Kaada liemi vakuumipussiin ja sulje pussi. Kypsennä endiivisalaatteja vakuumipussissa 60-asteisessa höyryuunissa noin 15 minuuttia. Paista valutetut endiivisalaatit ennen tarjoilua nopeasti kuumalla pannulla, jotta ne saavat kullanruskean värin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Juusto-perunakreemi:

    Keitä kuoritut perunat, paseeraa ja soseuta maidonsekäaromiöljyn kanssa. Sekoita soseeseen raastettu prästost-juusto ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Puolukka-riistakastike:

    Sekoita 60 g puolukaa ja sokeri kulhossa, annamaustua pari tuntia. Kuivaa loput puolukat 60-asteisessa uunissa täysin kuiviksi.

    Freesaa pilkottuja salottisipuleja kattilassa hetken ajan ja lisää viini sekä rosmariinin oksa. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä puolet. Lisää riistafondi ja keitä kastike kasaan. Siivilöi kastike ja viimeistele punaviinietikalla sekä sokeroiduilla puolukoilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Viimeistely:

    Friteeraa lehtikaalit nopeasti kuumassa öljyssä. Valuta hyvin ja mausta suolalla.

    Sekoita 1 rkl vettä ja 1 tl suolaa kulhossa. Paahda hasselpähkinöitä kuumalla paistinpannulla japirskottele päälle suolavettä. Rouhi jäähtyneet pähkinät.

+