Menu

Raaka-aineet

+

Haudutettu naudan rinta:

  • Nauta, rinta 2.0 kg
  • Knorr Professional Fond Härkä 1L 1.0 l
  • Vesi 1.0 l
  • Porkkana 150.0 g
  • Purjo 150.0 g
  • Keltasipuli 200.0 g
  • Varsiselleri 200.0 g
  • Valkosipuli 50.0 g
  • Timjaminoksa 5.0 kpl
  • Laakerinlehti 2.0 g

Kastike:

  • Naudan Rinnan Haudutusliemi
  • Piparjuuri 100.0 g
  • Suola ja mustapippuri

Perunasose:

  • Peruna, kuorittu 1.0 kg
  • Täysmaito 1.0 dl
  • Voi, normaali suolainen 0.5 kg
  • Suola

Punajuuri:

  • Punajuuri 1.0 kg
  • Punaviinietikka 0.5 dl
  • Sokeri 100.0 g
  • Vesi 1.5 dl
  • Flora Aromiöljy 2,4 L

Suomen kokkimaajoukkueen resepti

...

Valmistus

  1. Haudutettu naudan rinta:

    Mausta liha suolalla, laita painekattilaan pilkottujen kasvisten sekä mausteidenkanssa ja peitä härkäfondilla sekä vedellä. Keitä noin 1,5 tuntia, kunnes liha on mureaa. Nosta liha liemestä ja rensaa pienemmiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kastike:

    Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan ja keitä kasaan. Mausta piparjuurella ja suolalla. Lämmitä lihat kastikkeessa juuri ennen tarjoilua.
  3. Perunasose:

    Kypsennä kuoritut perunat 100 asteessa höyryuunissa. Kun perunat ovat kypsiä, paseeraa voin ja lämmitetyn maidon joukkoon. Sekoita lastalla ja lisää tarvittaessa voita. Muista pitää seos koko ajan lämpimänä, jotta tärkkelys ei ala jähmettyä.
  4. Punajuuri:

    Kuori ja paloittele punajuuret 1 x 1 cm:n paloiksi ja laita vakumipussiin muiden ainesten kanssa. Kypsennä punajuuret 80 asteessa höyryuunissa ja jätä hieman napakoiksi. Paista pikaisesti pannulla ja mausta.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu