+

Naudan poski ja kastike:

Sinapinsiemenpikkelssi:

  • Väkiviinaetikka 15 g
  • Sokeri 15 g
  • Vesi 0.3 dl
  • Sinapinsiemen 100 g

Nokiporkkana:

  • Purjo 0.2 kg
  • Kumina 1 g
  • Fenkolinsiemen 1 g
  • Porkkana 0.5 kg
  • Suola ja mustapippuri

Herkkusieni:

Paahdettu aioili:

  1. Naudan poski ja kastike:

    Laita härän posket syvään pakkiin. Kiehauta punaviini, pilkotut sipulit, yrtit ja härkäfondi. Kaada kuuma liemi häränposkien päälle ja peitä pakki. Kypsennä lihoja 80 asteessa höyryuunissa yön yli tai kunnes ovat mureita. Ota kypsät lihat pois pakista ja siivilöi liemi kattilaan. Keitä liemi kastikkeeksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää pikkelöityjä sinapinsiemeniä kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
  2. Sinapinsiemenpikkelssi:

    Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Ryöppää sinapinsiemeniä kiehuvassa vedessä minuutin ajan. Jäähdytä ja huuhtele sinapinsiemeniä, kunnes ne ovat täysin jäähtyneitä. Sekoita etikkaliemi ja sinapinsiemenet keskenään. Säilytä jääkaapissa.
  3. Nokiporkkana:

    Paahda huuhdeltu purjosipuli 250-asteisessa uunissa täysin mustaksi. Jäähdytä. Sekoitta kumina, fenkolinsiemenet ja purjosipulituhka keskenään. Keitä porkkanat juuri ja juuri kypsiksi. Pyörittele ne maustetuhkassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Herkkusieni:

    Leikkaa herkkusienistä noin30 ohutta viipaletta, joilla koristelet annoksen lopuksi. Lohko ja paista loput herkkusienet aromiöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Paahdettu aioili:

    Pyörittele valkosipulinkynnet aromiöljyssä ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Aja valkosipulit sileäksi tahnaksi. Sekoita majoneesi ja jäähtynyt valkosipulitahna tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta.
+