Menu

Raaka-aineet

+

Naudan kuve:

  • Naudan kuvepihvi 1.6 kg
  • Flora Aromiöljy 2,4 L
  • Suola ja mustapippuri

Sherrykastike:

  • Salottisipuli 100.0 g
  • Porkkana 100.0 g
  • Palsternakka 100.0 g
  • Valkosipuli 20.0 g
  • Madeira 0.5 l
  • Sherry 0.2 l
  • Knorr Professional Demi Glace 1 L 1.0 l
  • Timjaminoksa 3.0 kpl
  • Mustapippuri, kokonainen
  • Mustaherukkahyytelö

Lisäkkeet ja viimeistely:

  • Ankanmaksa, terriini 0.3 kg
  • Vuokaleipä
  • Vihreä papu 300.0 g
  • Minipinaatti 1.0 kg
  • Tryffeli, musta

Suomen kokkimaajoukkueen resepti

...

Valmistus

  1. Naudan kuve:

    Ruskista naudan kuve molemmin puolin kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Loppukypsennä 160-asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia ja anna vetäytyä20 minuuttia. Viipaloi liha juuri ennen tarjoilua.
  2. Sherrykastike:

    Pilko kasvikset. Hauduta porkkanoita, palsternakkaa ja sipuleita20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lämpöä ja kaada viinit joukkoon. Keitä kasaan, kunnes nestettä on puolet jäljellä. Lisää mausteet ja demi glace. Keitäkastike puoleenja siivilöi. Viimeistele mustaherukkahyytelöllä ja tilkalla hyvää sherryä. Mausta suolalla ja pippurilla
  3. Lisäkkeet ja viimeistely:

    Leikkaa ankanmaksaterriini 10 siivuun. Stanssaa vuokaleivästä ankanmaksaterriinin kokoisia leipäviipaleita. Paahda leivät ja laita terriini leivän päälle. Keitä vihreät pavut suolavedessä napakan kypsiksi. Pyöräytä pinaatit nopeasti kuumalla pannulla ja mausta suolalla. Viimeistele annos ohuilla tryffelilastuilla.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu