Biisonilla oli merkittävä rooli Pohjois-Amerikan tasankointiaanelle. Näitä suuria eläimiä oli 1800-luvun alussa miljoonia, mutta vuosisadan vaihtuessa niiden kanta laski n. 1 000 eläimeen. Biisonien metsästys lopetettiin ja nyt kanta on jo kestävällä pohjalla. Jos biisoninlihaa ei ole saatavilla, voit korvat sen naudanlihalla.

Raaka-aineet
Valmistus
-
Biisoninlihaa 1.0 kg
-
Suola ja mustapippuri
-
Keltasipuli 0.2 kg
-
Juuriselleri 0.15 kg
-
Paprika, vihreä 0.2 kg
-
Vesi 1.0 l
-
Laakerinlehti 2.0 g
-
Mustapippuri, kokonainen 10.0 g
-
Mustapapu, säilyke 1.0 kg
-
Ranskankermaa, tomaattia ja persiljaa
Valmistus
-
Valmistus
- Ruskista lihat ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Lisää keltasipulit, juurisellerit ja paprikat.
- Ruskista vielä viisi minuuttia.
- Lisää Tomatino, fondi, vesi, maustetahnat ja kuivamausteet.
- Hauduta pataa kannen alla, kunnes lihat ovat mureita.
- Lisää vettä, jos tarvetta.
- Lisää mustat pavut ja hauduta vielä hetki.
- Mausta tarpeen mukaan.
- Tarjoile pata ranskankerman, tomaattikuutioiden ja persiljan kera.