Aprikoosi-kasvistagine
Tajine tai tagine on savinen valmistus astia, joka on alun perin Marokosta kotoisin. Sieltä tämä valmistustapa on levinnyt laajalti pohjois-afrikkaan ja lähi-itään. Tämä mausteinen kasvisversio sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Raaka-aineet
Aprikoosi-kasvistagine
−
+
€5.11
Kasvikset:
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
0.0 dl
0%
Peruna
/kg
0.5 kg
0%
Sipuli
/kg
0.25 kg
0%
Kukkakaali
/kg
0.5 kg
0%
Kesäkurpitsa
/kg
0.25 kg
0%
Suola ja mustapippuri
/g
0.0 g
0%
Kastike:
kanelitanko
/g
5.0 g
0%
Juustokumina
/g
5.0 g
0%
Kardemumma, jauhettu
/g
2.0 g
0%
Kurkuma
/g
2.0 g
0%
Vesi
/l
0.5 l
0%
Knorr Kasvisliemi Professional 2 x 800 g/64 L
/kg
0.04 kg
0%
Knorr Tomatino 3 kg
/kg
0.4 kg
0%

Points
Laktoosi: ei
Maito/maitoproteiini: ei
Knorr Inkivääri Puré Professional 750g
/g
25.0 g
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Knorr Savuchili Puré Professional 750g
/g
12.0 g
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
keitettyjä ja huuhdottuja kikherneitä
/kg
0.1 kg
0%
Aprikoosi, kuivattu
/kg
0.08 kg
0%
Maizena Snowflake 4 kg
/g
15.0 g
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Viimeistely:
Korianteri, tuore
/g
10.0 g
0%
Rama Professional Fraiche 24 % maitopohjainen kasvirasvasekoite 1L
/l
0.15 l
0%
/
Kasvikset:
-
Flora Aromiöljy 2,4 L
-
Peruna 0.5 kg
-
Sipuli 0.25 kg
-
Kukkakaali 0.5 kg
-
Kesäkurpitsa 0.25 kg
-
Suola ja mustapippuri
Kastike:
-
kanelitanko 5.0 g
-
Juustokumina 5.0 g
-
Kardemumma, jauhettu 2.0 g
-
Kurkuma 2.0 g
-
Vesi 0.5 l
-
Knorr Kasvisliemi Professional 2 x 800 g/64 L 0.04 kg
-
keitettyjä ja huuhdottuja kikherneitä 0.1 kg
-
Aprikoosi, kuivattu 0.08 kg
Viimeistely:
-
Korianteri, tuore 10.0 g
-
Rama Professional Fraiche 24 % maitopohjainen kasvirasvasekoite 1L 0.15 l
Valmistus
-
Kasvikset:
- Pyörittele pilkotut perunat Aromiöljyssä ja mausta.
- Paahda perunoita 180 asteessa lähes kypsiksi.
- Lisää pilkottu sipuli joukkoon ja paahda perunat sekä sipulit kypsiksi.
- Pyörittele loput kasvikset Aromiöljyssä ja mausta.
- Paahda kasviksia 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
-
Kastike:
- Freesaa kuivamausteita parin minuutin ajan Aromiöljyssä.
- Lisää loput ainekset ja anna hautua viiden minuutin ajan.
- Sekoita Maizena pieneen tilkkaan vettä ja sekoita se kiehuvaan nesteeseen.
- Keitä pari minuuttia ja kaada kuuma kastike paahdettujen kasvisten päälle.
- Voit valmistaa kastikkeen edellisenä päivänä ja kuumentaa menekin mukaan.
- Yhteen GN-vuokaan tulee noin 1,6 l kastiketta.
-
Viimeistely:
- Koristele annos tuoreella korianterilla tai vaihtoehtoisesti persiljalla.
- Tarjoile pata Knorr Fraichen ja couscousin tai keitetyn riisin kera.