Raaka-aineet
Kasvikset:
-
Peruna 0.5 kg
-
Sipuli 0.25 kg
-
Kukkakaali 0.5 kg
-
Kesäkurpitsa 0.25 kg
-
Suola ja mustapippuri
Kastike:
-
kanelitanko 5.0 g
-
Juustokumina 5.0 g
-
Kardemumma, jauhettu 2.0 g
-
Kurkuma 2.0 g
-
Vesi 0.5 l
-
keitettyjä ja huuhdottuja kikherneitä 0.1 kg
-
Aprikoosi, kuivattu 0.08 kg
Viimeistely:
-
Korianteri, tuore 10.0 g
Valmistus
-
Kasvikset:
- Pyörittele pilkotut perunat Aromiöljyssä ja mausta.
- Paahda perunoita 180 asteessa lähes kypsiksi.
- Lisää pilkottu sipuli joukkoon ja paahda perunat sekä sipulit kypsiksi.
- Pyörittele loput kasvikset Aromiöljyssä ja mausta.
- Paahda kasviksia 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
-
Kastike:
- Freesaa kuivamausteita parin minuutin ajan Aromiöljyssä.
- Lisää loput ainekset ja anna hautua viiden minuutin ajan.
- Sekoita Maizena pieneen tilkkaan vettä ja sekoita se kiehuvaan nesteeseen.
- Keitä pari minuuttia ja kaada kuuma kastike paahdettujen kasvisten päälle.
- Voit valmistaa kastikkeen edellisenä päivänä ja kuumentaa menekin mukaan.
- Yhteen GN-vuokaan tulee noin 1,6 l kastiketta.
-
Viimeistely:
- Koristele annos tuoreella korianterilla tai vaihtoehtoisesti persiljalla.
- Tarjoile pata Knorr Fraichen ja couscousin tai keitetyn riisin kera.