Ahvenanmaalainen kalapannu
Ahvenanmaan saaristolaiskeittiö on tunnettu yksinkertaisuudestaan. Ruokaa valmistetaan muutamista raaka-aineista. Kala kuuluu olennaisena osana ahvenanmaalaisiin ruokaperinteisiin.

Raaka-aineet
Ahvenanmaalainen kalapannu
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€2.27
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Kalapannu
Perunakuutio, kypsä
/kg
1.0 kg
0%
Sei-Lohikuutio -sekoitus
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Citrusmauste 1,2 kg
/kg
0.02 kg
0%

Kastike
Vesi
/l
1.0 l
0%
Knorr Kylmäliukoinen tärkkelys / suuruste 4 kg
/kg
0.1 kg
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Rama Professional Ruoka Laktoositon 15% 1L
/l
0.3 l
0%
Sipulikuutio, pakaste
/kg
0.1 kg
0%
Omenakuutio, pakaste
/kg
0.2 kg
0%
Maustekurkku, kuutioitu
/kg
0.2 kg
0%
Suola
/kg
0.01 kg
0%
Mustapippuri, rouhittu
/kg
0.0 kg
0%
Väkiviinaetikka
/kg
0.02 kg
0%
Tilli
/kg
0.01 kg
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Kalapannu
-
Perunakuutio, kypsä 1.0 kg
-
Sei-Lohikuutio -sekoitus 2.0 kg
Kastike
-
Vesi 1.0 l
-
Rama Professional Ruoka Laktoositon 15% 1L 0.3 l
-
Sipulikuutio, pakaste 0.1 kg
-
Omenakuutio, pakaste 0.2 kg
-
Maustekurkku, kuutioitu 0.2 kg
-
Suola 0.01 kg
-
Mustapippuri, rouhittu
-
Väkiviinaetikka 0.02 kg
-
Tilli 0.01 kg
Valmistus
-
Kalapannu
- Laita perunakuutiot GN-vuokaan (15 annoksen ohjeesta tulee 1 kpl 1/1 65 GN-vuoka)
- Lisääkalakuutiot
- Mausta citrusmausteella
-
Kastike
- Sekoita kylmään veteen Knorr kylmäliukoinen tärkkelys.
- Lisää KnorrRuoka, sipuli- ja omenakuutiot sekä valutetut maustekurkut.
- Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla.
- Levitä suurustunut kastike kalojen päälle.Voit säilyttää kalavuokaa kypsentämättäkylmiössä seuraavaan päivään.
- Kypsennä+ 160 C asteisessa uunissa kypsäksi noin20-30 minuuttia.
- Koristele hienonnetulla tillillä
Vinkki
- Voit myös lisätä perunat valkokastikkeen joukkoon, kuumentaa ja tarjota muhennoksena paistetun kalan kanssa.