Ranskalainen sipulikeitto
Ranskalaisten bistrojen klassikkokeitto, joka maistuu taivaalliselta. Perinteisesti keitto viimeistellään maalaisleipä siivulla ja runsaalla keolla Comtè-juustoa, mutta kotimainen Emmentalikin käy hyvin. Tästä reseptistä tulee n. 3,5 l keittoa.

Raaka-aineet
keitto ja viimeistely:
-
Keltasipuli 2 kg
-
Valkoviini 0.5 l
-
Vesi 2 l
-
Suola 15 g
-
Mustapippuri, rouhittu
-
Maalaisleipää ja juustoraastetta
Valmistus
-
keitto ja viimeistely:
- Suikaloi sipulit ja kuullota niitä Aromiöljyssä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
- Lisää valkosipuli ja valkoviini.
- Kiehauta.
- Lisää lihaliemi, vesi, timjami ja mausteet.
- Kiehauta ja tarkasta sipulin kypsyys.
- Annostele keitto kulhoihin.
- Laita leipäviipale ja juustoraaste päälle ja gratinoi.