+

Naudanfile:

Punajuuri:

  • Punajuuri 1 kg
  • Merisuola, karkea
  • Suola ja mustapippuri

Omenaetikkakastike:

  1. Naudanfile:

    Renssaa ja leikkaa sisäfilee noin 140 g:n pihveiksi ja ruskista kuumalla pannulla molemmin puolin.Kypsennä pihvit uunissa 120 asteessa, kunnes sisälämpö on 54 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna lihan vetäytyä20 minuuttia ennen leikkaamista.
  2. Punajuuri:

    Keitä puolet punajuurista suolavedessä kypsiksi. Kuori punajuuret ja leikkaa mandoliinilla 2 mm:n siivuiksi. Laita punajuuri siivut limittäin leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi ja stanssaa pihvien kokoisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä punajuuri levyt ennen tarjoilua 80-asteisessa uunissa. Kuori ja leikkaa loput punajuuret mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi jääveteen. Valuta punajuurisiivut hyvin juuri ennen tarjoilua ja mausta.
  3. Omenaetikkakastike:

    Freesaa puolethienonnetuista salottisipuleista, kunnes ovat kullanruskeita. Lisää hunaja ja anna karamellisoitua. Kaada joukkoon omenaviinietikka. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä puolet. Lisää härkä- ja kanafondit. Keitä kastike puoleen ja siivilöi. Mausta voilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele kastike hienonnetulla salottisipulilla ja leikatulla ruohosipulilla.
+