Menu

Raaka-aineet

+

Nizzansalaatti

  • Kurkku 400.0 g
  • Peruna 300.0 g
  • Endiivi 300.0 dg
  • Tomaatti 200.0 g
  • Tarhapapu (haricot) 200.0 g
  • Salottisipuli 200.0 g

Kraavattu keltuainen

  • Kananmuna 4.0 kpl
  • Suola 300.0 g
  • Sokeri 300.0 g

Kastike

  • Anjovisfilee 25.0 g
  • Kapris 25.0 g
  • Sherryviinietikka 10.0 ml
  • Suola 5.0 g
  • Hillosipuli 50.0 g
  • Ruohosipuli 20.0 g
  • Hellmann's Real Majoneesi 2 L / 1,85 kg 200.0 g

...

Valmistus

  1. Nizzansalaatti

    • Kuumenna pieni määrä hiiliä esimerkiksi kattilassa hehkuvan kuumaksi
    • Leikkaa kasvikset haluaamaasi muotoon.
    • Pyöräytä kasvikset tilkassa öljyäja laita siivilään
    • Pyörittele siivilää kuuman hiilloksen päällä jotta kasvikset saavat aavistuksen paahteisuutta ja makua
    • Nosta takaisin kulhoon ja sekotia joukkoon puolet dressingistä ja käytä loput viimistelyyn
  2. Kraavattu keltuainen

    • Sekoita suola ja sokeri sekaisin.
    • Aseta rasian pohjalle 3cm kerros suola sokeri seosta
    • Paina kananmunalla kevuesty suola- sokeri pedille kuoppa.
    • Riko kananmuna kulhoon ja erottele keltuaiset ja nosta keltuaiset jokainen omaan kuoppaansa.
    • Peitä keltuiaset varovasti suola- sokeri seoksella ja nosta kylmään kraavautumaan 3 vuorokaudeksi.
    • Poista keltuaiset suola- sokeri seoksesta ja huuhtele kevyesti irtonainen suola- sokeriseos pois, kuivaa
    • Raasta salaatin päälle.
  3. Kastike

    • Laita anjovisfileet, kaprikset, sherry etikka, suola ja pikkelisipuleiden liemi astiaan ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi
    • Sekoita majoneesin ja ruohosipulin kanssa sekaisin
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu