Manakish, pizza lähi-idän tapaan
Manakish on libanonilainen pizzaa muistuttava ruoka. Libanonissa manakisheja ostetaan usein pienistä kojuista ja syödään aamupalaksi, mutta ne sopivat hyvin myös välipalaksi ja pieneksi lounaaksi.

Raaka-aineet
Manakish, pizza lähi-idän tapaan
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€2.45
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Työohje
Pizzapohja
/kg
0.4 kg
0%
Jauheliha, lammas
/kg
0.5 kg
0%
Sipuli, silputtu
/kg
0.1 kg
0%
Juustokumina
/g
1.0 g
0%
Ras-el-Hanout
/g
3.0 g
0%
Knorr Valkosipuli Puré Professional 750g
/kg
0.02 kg
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Sitruunan kuori
/g
5.0 g
0%
Knorr Häränlihafondi, tiiviste 1 L/50 L
/l
0.02 l
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Lehtipersilja
/kg
0.02 kg
0%
Harissa
/kg
0.1 kg
0%
Halloumijuusto
/kg
0.1 kg
0%
Bulgarian jogurtti
/kg
0.1 kg
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Työohje
-
Pizzapohja 0.4 kg
-
Jauheliha, lammas 0.5 kg
-
Sipuli, silputtu 0.1 kg
-
Juustokumina 1.0 g
-
Ras-el-Hanout 3.0 g
-
Sitruunan kuori 5.0 g
-
Lehtipersilja 0.02 kg
-
Harissa 0.1 kg
-
Halloumijuusto 0.1 kg
-
Bulgarian jogurtti 0.1 kg
Valmistus
-
Työohje
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita kaksi uunipeltiä uuniin.
- Ruskista jauheliha yhdessä sipulin, juustokuminan ja Ras el hanoutin kanssa. Lisää maustepyree, sitruunankuori, Knorr Häränlihafondi ja persilja.
- Ota pizzataikina jauhotetulle pöytätasolle ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmat palat pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päällä.
- Levitä harissatahna taikinan päälle ja lisää jauheliha. Levitä murustettu juusto päälle. Ota kuuma uunipelti pois uunista ja vedä leivinpaperi sen päälle.
- Paista manakisheja uunissa 7−10 minuuttia. Leipien on tarkoitus olla valkoisia ja pehmeitä eikä saada väriä. Tarjoile leivät vastapaistettuina mieluiten jogurtin kanssa.