Kermainen parsa-hernekeitto
Tähän sosekeittoon voi käyttää kaikkia vihreitä vihanneksia. Tässä ohjeessa on käytetty tuoreita herneitä, vihreää parsaa ja pinaattia.

Raaka-aineet
Kermainen parsa-hernekeitto
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€89.36
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Valmistusohje
Vesi
/l
2.0 l
0%
Herne
/g
400.0 g
0%
Parsa, tuore
/g
500.0 g
0%
Pinaatti, tuore
/g
200.0 g
0%
Valkosipuli
/g
15.0 g
0%
Sitruuna
/kpl
2.0 kpl
0%
Lime
/kpl
2.0 kpl
0%
Rahka
/g
300.0 g
0%
Spirulina
/
0.0
0%
keitettyjä ja huuhdottuja kikherneitä
/g
200.0 g
0%
Rypsiöljy
/kg
0.0 kg
0%
Tuoreita Yrttejä Koristeluun
/
0.0
0%
Suola ja mustapippuri
/g
0.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Valmistusohje
-
Vesi 2.0 l
-
Herne 400.0 g
-
Parsa, tuore 500.0 g
-
Pinaatti, tuore 200.0 g
-
Valkosipuli 15.0 g
-
Sitruuna 2.0 kpl
-
Lime 2.0 kpl
-
Rahka 300.0 g
-
Spirulina
-
keitettyjä ja huuhdottuja kikherneitä 200.0 g
-
Rypsiöljy
-
Tuoreita Yrttejä Koristeluun
-
Suola ja mustapippuri
Valmistus
-
Valmistusohje
- Tähän sosekeittoon voi käyttää kaikkia vihreitä vihanneksia. Tässä ohjeessa on käytetty tuoreita herneitä, vihreää parsaa ja pinaattia.
- Leikkaa pari valkosipulinkynttä pienemmiksi paloiksi ja paista ne kullanruskeiksi oliiviöljyssä pannulla. (Älä anna niiden saada liikaa väriä, jottei niistä tulisi kitkerän makuisia. Niiden on kuitenkin oltava kullanruskeita ja rapeita.)
- Lisää pannulle pinaatti, tuore parsa ja herneet ja mausta ne kasvisliemirakeilla, suolalla ja pippurilla. Paista seosta noin 2 minuuttia. Laita se sitten tehosekoittimeen veden, oliiviöljyn ja pienen sitrusmehutilkan kanssa. (Voit halutessasi lisätä sekä makua että proteiinipitoisuutta laittamalla keittoon veden sijasta Knorr professional-lihalientä.)
- Sekoita hyvin ja lämmitä keitto. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa hieman oliiviöljyä.
- Sekoita rahka limetin ja sitruunan mehun ja kuoren kanssa ja paista kikherneet.
- Tarjoa keitto sitruunarahkan ja rapeiden kikherneiden kera ja ripottele päälle spirulinaa. Koristele runsaasti tuoreilla yrteillä