Menu

Unilever Food Solutions ja Suomen kokkimaajoukkue sekä Espoo Catering lyöttäytyivät yhteen ja saapuivat marraskuun 17. ja 18. päivä espoolaiseen Kuitinmäen yhtenäiskouluun maistattamaan ja pilotoimaan oppilaille uudentyyppisiä ja maukkaita kouluruokia. Tutut ja klassikoiksi miellettävät kouluruuat tarjoiltiin oppilaille uudella tavalla ja tavoitteena oli siten kohentaa oppilaiden innostusta kouluruokaa kohtaan. Pilottipäivät olivat varsin onnistuneita ja oppilaiden innostus uusia kouluruokia kohtaan oli suuri. Iloksemme medianedustajia saapui myös paikalle taltioimaan nämä ikimuistoiset päivät ja esimerkiksi Maikkarin juttuun pääset tutustumaan täältä.

Kuvassa vasemmalla Suomen kokkimaajoukkueen edustaja Tiina Norkio ja oikealla Unilever Food Solutions Culinary Expert Sami Lamminaho. Kuva: Mathias Foster

Vanhemmat oppilaat jättävät usein kouluruuan syömättä

Kumppaneiden pilottihanke sai alkunsa tilanteesta, jossa vanhemmat oppilaat jättävät toisinaan koululounaan syömättä.  THL julkaisi syyskuussa 2021 laajan kouluterveyskyselyn* mistä ilmenee, että noin 46 % kaikista suomalaisista 8. ja 9. luokkalaisista ei pidä koululounasta tarpeeksi maukkaana. Sama tuore kysely kertoo, että 34 % syö kouluruuan vain 3–4 päivänä viikossa tai jopa harvemmin.

Uutta makumuotoilua kouluruokiin

Uusia kouluruokareseptejä kehiteltiin keväästä 2021 lähtien ja kouluruuan klassikoista luotiin uudentyyppisiä makuelämyksiä tuomalla niihin uusia makuvivahteita ja koostumuksia. Kahden päivän pilotointihanke jaettiin kahteen eri teemapäivään. Ensimmäisenä teemapäivänä oli tarjolla trendikäs kulhoruoka, kasvis chili-bowl ja Teriyakikana-perunanuudelivuoka. Toisena teemapäivänä perinteinen makaronilaatikko tarjoiltiin amerikkalaiseen tapaan tuunattuna Mc’nCheese-pastaruokana sekä Fish & Mash-kalaruoka.

Kuvassa kasvis chilibowl. Kuva: Mathias Foster

*Lähde: https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimukset-ja-hankkeet/kouluterveyskysely/kouluterveyskyselyn-tulokset

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu