Menu

 

Antell on suomalainen perheyritys yli 140 vuoden kokemuksella. Oulusta ponnistanut menestystarina on kasvanut yli 60 ravintolan kokonaisuudeksi, joka tarjoaa lounas- ja henkilöstöravintolapalveluita noin 300 ammattilaisen voimin. Tekemisen pohja on alusta asti pidetty yksinkertaisen vahvana: tavoitteena on aina monipuolinen, hyvää tekevä ja herkullisia makunautintoja tarjoava ruoka.

Yhteistyö Unilever Food Solutionsin (UFS) kanssa on jatkunut jo vuosia. Kumppanuus on merkittävässä roolissa muun muassa ruokatrendien valjastamisessa, uusien valmistustekniikoiden haltuunotossa sekä tuotetietouden kasvattamisessa.

– Odotamme kumppaniltamme rakentavaa ja kehittävää otetta yhteistyöhön sekä uusia ideoita ja oivalluksia arkeen vietäväksi. UFS on tarjonnut toivomaamme apua ja ratkaisuja monin eri tavoin. Erityisen kiitollisia olemme koulutuksista, joita saamme heiltä, Pauliina Lahtivuori, Antellin tuotekehityksen team lead kertoo.

 

Koronan jälkeisessä ajassa kustannustehokkuus ja työvoima vaativat erityistä huomiota

 

Kaikki ravintola-alan toimijat ovat kohdanneet viime vuosina samoja haasteita poikkeusaikojen, kustannusten nousun ja työvoimapulan myötä. Samalla jäädäkseen tullut etätyö haastaa lounasravintoloissa, sillä ruokailijamäärissä voi olla suurta vaihtelua eri viikonpäivien välillä, mitä on myös hankala ennustaa.

UFS auttaa Antellia löytämään pieniä ja suuria keinoja työn tuottavuuden kehittämiseen.

– Yhteistyössä oikeilla ratkaisuilla ja tuotteilla haetaan muun muassa säästöä työaikaan, kustannuksiin sekä pyritään hyödyntämään käytössä olevaa laitekantaa täysimääräisesti hävikkiä ja hukkaa minimoiden. Samalla toimintatapojen on oltava toimivia niukemmillakin henkilöresursseilla tai silloin, kun henkilökunta koostuu osin myös aloittelevista alan ammattilaisista. Oikeat ratkaisut tuovat helpotusta ruuhkapiikeissä ja mahdollistavat tuottavimpien tuntien maksimoimisen, UFS:n koekeittiöasiantuntija Sami Lamminaho avaa.

Antellin arvoihin kuuluvat hyvän ruuan lisäksi ratkaisukeskeisyys sekä innostuneisuus omaa työtä kohtaan. Ravintolatoimintaa ja antellilaisten ammattitaittoa kehitetään jatkuvasti kilpailukyvyn, työn mielekkyyden ja asiakaskokemusten varmistamiseksi.

– Tarvitsemme alalle tulevaisuudessa lisää tekijöitä ja koemme, että meidän tehtävämme on omalta osaltamme varmistaa, että alan vetovoima säilyy ja vahvistuu. Arjessa koen tärkeäksi, että UFS:n asiantuntijat ovat tavoitettavissa ja saan nopeasti vastauksia, Pauliina täydentää.

 

Miten Unilever auttoi teitä kylmävalmistusprosessin käyttöönotossa?

Terveellisyys, vastuullisuus ja monipuoliset vaihtoehdot vastaavat asiakaskunnan tarpeisiin

 

Hyvä maku on Antellille kaikki kaikessa. Käytössä ovat huolella valitut laadukkaat raaka-aineet, joista valmistetaan ruokaa, joka sekä maistuu, näyttää että tuoksuu hyvältä.

– Tehtävämme ei ole vain nautintojen tarjoaminen, vaan pyrimme myös helpottamaan sekä henkilökuntamme että asiakkaidemme mahdollisuuksia omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Tahdomme, että ruokamme auttaa kaikkia tekemään parempia valintoja arjessa, Pauliina painottaa.

Asiakkaat eivät välttämättä ole tiukasti tietyn ruokavalion noudattajia. Yhtenä päivänä toiveena voi olla kasvisruoka, toisena kala- tai liha-annos ja kolmantena täysin vegaaninen lautasellinen. Monipuolisten vaihtoehtojen ja annosten räätälöintimahdollisuuksien tarjoaminen esimerkiksi suoraan linjastolta vaatii myös tuotteilta monikäyttöisyyttä.

– On tärkeää, että yhdestä tuotteesta voi jalostaa helposti erilaisia muunnelmia. Meidän tehtävämme asiakkaan kumppanina on varmistaa, että asiakas saa joka tuotteesta täyden hyödyn irti, Samin kertoo.

 

Kylmävalmistustekniikka koulutettiin suoraan pilottiravintoloiden henkilökunnalle

 

UFS:n kumppanuuden myötä Antellilla on varmistuttu siitä, että kylmävalmistustekniikalla on mahdollista saavuttaa monia etuja lounasravintolatoiminnassa. Kylmävalmistuksen pioneereina UFS:n asiantuntijat vievät osaamistaan mielellään suoraan alan ammattilaisten arjen tueksi.

Menetelmä mahdollistaa ruoan valmistuksen etukäteen, mikä säästää aikaa etenkin kiireisinä hetkinä. Kylmävalmistus voi myös parantaa ruoan säilyvyyttä sekä tarjota aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ruokalistan suunnitteluun.

– Pilotoimme UFS:n avustuksella ravintoloissamme päivän lounastarjoaman reseptejä kylmävalmistustekniikalla. Menetelmä oli henkilökunnalle uusi ja vaati työtapojen muutoksia. Päivän päätteeksi pilottiravintoloiden henkilökunta oli tyytyväinen lopputulokseen ja koki, että he voivat jatkossakin hyödyntää kylmävalmistustekniikkaa omassa arjessa, Pauliina iloitsee. 

Pilotin aikana esimerkiksi lasagnen valmistusta kylmävalmistustekniikalla harjoiteltiin Kuopiossa. Pääkaupunkiseudun ravintoloissa toteutettiin kiisseleitä ja vanukkaita. Antellin reseptiikasta löytyy myös tykätty kylmäsuuruste, jota käytetään erilaisten salaattien ja täytteiden valmistuksessa.

Lue lisää kylmävalmistuksesta täältä.  

 

Tuusulassa kustannukset saatiin minimiin kylmävalmistuksella, Siilinjärvellä toiminta on tehostunut

 

Ratkaisuiden räätälöinti ja alan edelläkävijyys vakuuttavat UFS:n palvelussa

 

Antellin tavoitteet ovat UFS:n tapaan kunnianhimoisia ja jatkuvasti eteenpäin katsovia. Pauliinan mukaan kumppanin on todella ymmärrettävä Antellin liiketoimintaa ja oltava valmis tekemään räätälöityjä ratkaisuja. Nämä odotukset täyttyvät UFS:n kanssa kirkkaasti, mihin koko vuosien vahva yhteistyö pohjautuu. UFS:n Key Account Managerin Tanja Lehmosen mukaan kumppanuuden ytimessä ovat säännölliset tapaamiset ja yhteydenpito niin tuotteisiin kuin markkinaan liittyen.

– Antell tykkää panostaa perustekemisen lisäksi asiakkaidensa yllättämiseen erilaisilla tapahtumilla ja tempauksilla. On hienoa olla tukena niin arjen ratkaisuiden, tuotteiden kuin koulutusten saralla sekä auttaa mahdollistamaan odotuksia ylittäviä arjen piristyksiä, Tanja kertoo.

Antellin tukena ovat myös UFS:n tarjoamat maksuttomat materiaalipankit, joissa reseptiikkaan, trendeihin ja tuotetietouteen sukeltaminen käy helposti. Tietoa arjen tarpeista ja uusista ideoista jaetaan aktiivisesti puolin ja toisin, sillä ravintola-alalla tilanteet ja asiakaskäyttäytyminen voivat muuttua todella nopeasti.

– Meidän tehtävämme on haistella ajoissa tulevat trendit, haasteet ja mahdollisuudet ja kääntää ne asiakkaamme eduksi. Kansainvälisenä toimijana pysymme hyvin ajassa kiinni ja jopa ohjaamme osaltamme koko markkinaa, mistä kylmävalmistustekniikka ja Tulevaisuuden menut 2023 -raportti ovat hyviä esimerkkejä, UFS:n koekeittiöasiantuntija Sami Lamminaho painottaa.

Lataa maksuton Kylmävalmistus -esitä täältä.

Sukella kasviperäisten raaka-aineiden mahdollisuuksiin: tutustu Future 50 Foods -raportiin

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu