Menu

Unican Linuksen ravintolapäällikkönä toimiva Johanna Kurki on suurimman osan urastaan viihtynyt saman työnantajan palveluksessa. Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat isossa osassa Johannan työtä ja samalla hän myös kehittää itseään uutta opiskellen. Erilaiset projektit tarjoavat mahdollisuuden kehittää alaa ja tuovat inspiraatiota omaan työhön.

Voisi sanoa, että veri veti Johanna alalle. Johanna kasvoi intohimoisten ruoanlaittajien keskellä ja suvun tapaamisille oli tyypillistä pitää isot pidot. Ruoka oli liittynyt lapsena ja nuorena oikeastaan kaikkeen, joten oli luontevaa hakeutua myös opiskelemaan ruoka-alalle.

Ammattikeittiöalassa viehättää sen intensiivisyys ja suurten massojen liikuttelu – Johanna syttyy, kun lyhyehkön valmistusvaiheen jälkeen ruokasali täyttyy kerralla isolla määrällä ihmisiä ja kaikki toimii suunnitellusti. Ammattikeittiön päällikkö on kuin kapellimestari, joka saa asiat soljumaan haluttuun suuntaan.

Työn ulkopuolella Johanna on intohimoinen sieni-ihminen. Näin syksyllä on pakko päästä metsään ja loihtia sieniruokia. Kesällä omasta isosta puutarhasta lautaselle nousevat tomaatit, yrtit, pavut ja tietenkin mansikkaa. Puutarha, lämpö ja kesäinen joutenolo lataavat akut varmuudella.

Kotona Johanna tunnustautuu tarkaksi lajittelijaksi ja myös töissä vastuullisuus on isossa roolissa. Unicalla on tehty paljon tekoja vastuullisuuden eteen mm sijoittamalla kasvisruoat linjastoissa ensimmäiseksi, poistamalla käytöstä tarjottimet ja erilliset salaattilautaset sekä panostamalla luomu- ja reilun kaupan tuotteisiin. Kun Unica Linus avautui uudelleen koronan aiheuttaman puolen vuoden tauon jälkeen, poistettiin listalta riisi ja punainen liha ja tavoitteena on muutenkin löytää mahdollisimman hiilineutraaleja annoksia. Listoilla on merkittynä annosten CO2-määrät per 100 g ohjaamaan asiakkaiden valintoja.

Johanna on otettu ja kiitollinen kaikesta PRO-palkinnon tuomasta tuesta ja kannustuksesta. Oman arjen keskellä sitä ei aina välttämättä ymmärrä, mikä merkitys omalla työllä on. PRO nosti myös esille kumppanuuksien, asiakkaiden ja verkostojen merkityksen omalla uralla. Johanna myös kiittelee pitkäaikaista työnantajaansa ja inspiroivia esihenkilöitä, jotka ovat mahdollistaneet työssä kehittymisen ja erilaisten asioiden tekemisen sekä kokeilun.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu