Menu

Raaka-aineet

+

Vasikanpotka:

  • Vasikanpotka 10.0 kpl
  • Porkkana 150.0 g
  • Juuriselleri 200.0 g
  • Sipuli 200.0 g
  • Valkosipuli 10.0 g
  • Omenamehu 0.4 l
  • Knorr Professional Fond Vasikka 1L 3.0 l
  • Vesi 1.0 l
  • Timjaminoksa 5.0 kpl

Black garlic-kastike:

  • Fermentoitua valkosipulia 100.0 g
  • Voi 100.0 g
  • Omenaviinietikka 1.3 dl
  • Suola ja mustapippuri

Tanskan kokkimaajoukkueen resepti

...

Valmistus

  1. Vasikanpotka:

    Puhdista potkat ja suolaa ne kevyesti kauttaaltaan. Ruskista potkia paistovuoassa 250-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Laske lämpö 125 asteeseen. Lisää pilkotut kasvikset, omenamehu, vasikkaliemi ja timjaminoksa. Lisää tarvittaessa hieman vettä, kunnes lihasta on peittynyt 2/3. Hauduta uunissa 3 tuntia, kunnes se on mureaa. Peitä tarvittaessa foliolla.
  2. Black garlic-kastike:

    Siivilöi liemi ja keitä kasaan. Sekoita siivutettu musta valkosipuli kastikkeeseen ja kiehauta. Viimeistele kastike omenaviinietikalla, voilla ja suolalla.
  3. Viimeistely:

    Mausta kypsät potkat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Lämmitä uunissa. Sivele kastiketta potkan pintaan ja koristele kukilla sekä yrteillä.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu