Haudutettu vasikanpotkaa ja black garlic-kastiketta
Tanskan kokkimaajoukkueen resepti

Raaka-aineet
Haudutettu vasikanpotkaa ja black garlic-kastiketta
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€2.71
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Vasikanpotka:
Vasikanpotka
/kpl
10.0 kpl
0%
Porkkana
/g
150.0 g
0%
Juuriselleri
/g
200.0 g
0%
Sipuli
/g
200.0 g
0%
Valkosipuli
/g
10.0 g
0%
Omenamehu
/l
0.4 l
0%
Knorr Professional Fond Vasikka 1L
/l
3.0 l
0%
Vesi
/l
1.0 l
0%
Timjaminoksa
/kpl
5.0 kpl
0%
Black garlic-kastike:
Fermentoitua valkosipulia
/g
100.0 g
0%
Voi
/g
100.0 g
0%
Omenaviinietikka
/dl
1.3 dl
0%
Suola ja mustapippuri
/g
0.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Vasikanpotka:
-
Vasikanpotka 10.0 kpl
-
Porkkana 150.0 g
-
Juuriselleri 200.0 g
-
Sipuli 200.0 g
-
Valkosipuli 10.0 g
-
Omenamehu 0.4 l
-
Knorr Professional Fond Vasikka 1L 3.0 l
-
Vesi 1.0 l
-
Timjaminoksa 5.0 kpl
Black garlic-kastike:
-
Fermentoitua valkosipulia 100.0 g
-
Voi 100.0 g
-
Omenaviinietikka 1.3 dl
-
Suola ja mustapippuri
Valmistus
-
Vasikanpotka:
Puhdista potkat ja suolaa ne kevyesti kauttaaltaan. Ruskista potkia paistovuoassa 250-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Laske lämpö 125 asteeseen. Lisää pilkotut kasvikset, omenamehu, vasikkaliemi ja timjaminoksa. Lisää tarvittaessa hieman vettä, kunnes lihasta on peittynyt 2/3. Hauduta uunissa 3 tuntia, kunnes se on mureaa. Peitä tarvittaessa foliolla. -
Black garlic-kastike:
Siivilöi liemi ja keitä kasaan. Sekoita siivutettu musta valkosipuli kastikkeeseen ja kiehauta. Viimeistele kastike omenaviinietikalla, voilla ja suolalla.
-
Viimeistely:
Mausta kypsät potkat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Lämmitä uunissa. Sivele kastiketta potkan pintaan ja koristele kukilla sekä yrteillä.