Raaka-aineet
Vasikanpotka:
-
Vasikanpotka 10.0 kpl
-
Porkkana 150.0 g
-
Juuriselleri 200.0 g
-
Sipuli 200.0 g
-
Valkosipuli 10.0 g
-
Omenamehu 0.4 l
-
Vesi 1.0 l
-
Timjaminoksa 5.0 kpl
Black garlic-kastike:
-
Fermentoitua valkosipulia 100.0 g
-
Voi 100.0 g
-
Omenaviinietikka 1.3 dl
-
Suola ja mustapippuri
Valmistus
-
Vasikanpotka:
Puhdista potkat ja suolaa ne kevyesti kauttaaltaan. Ruskista potkia paistovuoassa 250-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Laske lämpö 125 asteeseen. Lisää pilkotut kasvikset, omenamehu, vasikkaliemi ja timjaminoksa. Lisää tarvittaessa hieman vettä, kunnes lihasta on peittynyt 2/3. Hauduta uunissa 3 tuntia, kunnes se on mureaa. Peitä tarvittaessa foliolla. -
Black garlic-kastike:
Siivilöi liemi ja keitä kasaan. Sekoita siivutettu musta valkosipuli kastikkeeseen ja kiehauta. Viimeistele kastike omenaviinietikalla, voilla ja suolalla.
-
Viimeistely:
Mausta kypsät potkat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Lämmitä uunissa. Sivele kastiketta potkan pintaan ja koristele kukilla sekä yrteillä.