Menu

Daniel Müllernin kaksi parasta vinkkiä siihen, miten voit menestyä vihreiden alkuruokien ja sormiruokien kanssa vuonna 2020 ovat sekä hieman ristiriitaisia että arvokkaita. Sinun ei tarvitse hankaloittaa asioita, mutta ei myöskään tehdä niistä liian helppoja. Hämmentävää? Lue enemmän, niin saat asiaan selvyyden.

Minkä sanoisit olevan tärkein asia hyvään alkuruokaan tai sormiruokaan?

- Ensinnäkin sen syömisen tulisi olla helppoa. Mieluiten yksi tai kaksi puraisua per sormiruoka. Tämän lisäksi siinä tulisi olla runsaasti makua eli käytä mausteita, mieluummin joitain pirteitä sellaisia, ja varmista, että maut jättävät jäljen suuhun. Kolmanneksi ja viimeiseksi ruokaa valmistaessa tulisi tapahtua asioita. Työskentele eri tekstuurien ja ruoanlaittotekniikoiden kanssa. Paahtaminen ja makeutus tuovat myös uusia ulottuvuuksia pikkuisiin annoksiisi.

Jos käännämme asian toisin päin – mikä on kiellettyä tänä päivänä?

- Kaikki, mikä ei tunnu tuoreeltaan valmistetulta. Enkä ole myöskään grillirullien ystävä. Kuka haluaa syödä kostunutta leipää? Ei, se on aivan liian helppoa minun mielestäni.

 

Kuinka monta alkuruokaa tai sormiruokaa minun pitää valmistaa, jotta olen tehnyt kunnon työpäivän?

- Niin, se on kiinnostava kysymys. Mielestäni ei tarvitse tehdä montaa erilaista juttua vaikutuksen tekemiseksi. Tee mieluummin muutama juttu kunnolla kuin monta puolittain. Älä turhaan yritä tehdä toisin.

Mikä on trendikästä keväällä ja kesällä 2020?

- Uskon, että tulemme edelleen nauttimaan aromaattisista kukista, jotka tuovat todella erikoisen lisän makuun. Tätä ei kuitenkaan tarvitse lyödä yli. Esimerkiksi korianterin kukka maistuu täysin erilaiselta kuin korianteri, jota olemme tottuneet ostamaan. Kannattaa ehdottomasti maistaa sitä itse.

 

Mikä keittiö inspiroi sinua eniten, mitä tulee sormiruokaan ja alkuruokiin?

- Selkeästi Lähi-itä ja Aasia. Loppujen lopuksi tänne on syntynyt todella inspiroiva ruokakulttuuri, kiitos matkustelun ja maahanmuuton.

Lopuksi, mitä tarjoamme tämän kauden päivällisillä?

- Alkoholittomuus kasvaa koko ajan, koska monet ihmiset haluavat elää terveellisemmin. On todella hauskaa tarjota alkoholittomia vaihtoehtoja, ja lisäksi monet ovat valmiita maksamaan laadusta. Erilaiset teelajikkeet tarjoavat tähän tarkoitukseen hyvän ja järkevän pohjan, johon voi lähteä lisäämään ihastuttavia makuja, kuten kurkkua, inkivääriä, mahlaa ja kuusenkerkkää.

Tyylikäs kattaus Daniel Müllernin mukaan

Tyylikäs muovipakkaus voi tuntua toimivalta vaihtoehdolta alkupaloille, sormiruoille ja naposteltaville. Mutta on olemassa vielä kauniimpia, ympäristöystävällisempiä ja halvempia vaihtoehtoja. Tässä joitain vinkkejä.

  1. Lauta
    Osta halpa raakapuulauta ja polta sitä hiukan. Voilà – saat erittäin kivan alustan.
  2. Paperi
    Kauniisti vahattu pakastuspaperi/teurastajan paperi luo kauniin kehyksen pienille suupaloille.
  3. Kivet
    Vain muutamat materiaalit ovat yhtä kauniita kuin kivi. Erityisesti sommittelussa kivien kauneus pääsee oikeuksiinsa.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu